top of page

OSOITTAKAA MIELTÄNNE

Kävin tuossa taannoin Helsingissä.


Autolla.


Ajoin pitkin Mannerheimintietä. Tiesin kyllä, että siellä on mahdollisesti ruuhkaa. Sillä uutisissa puhuttiin mielenosoituksista ja keskustelupalstoilla kerrottiin, että siellä ovat liikkeellä pummit, fasistit ja yhteiskunnan viholliset.


Ja olihan siellä ruuhkaa.


Olihan se liikenne hidasta.


Siellä keskellä liikennettä niitä fasisteiksi ja loisiksi kutsuttuja ihmisiä oli. He estivät liikennettä. He vaikeuttivat meidän tavallisten ihmisten elämää.


Mutta toisaalta: saahan sitä vapaassa maassa mieltään osoittaa.


Sitä vaan pohdin, että vaikea tuosta hidastelusta on mitään fasismia nähdä. He nyt vain ajoivat autoillaan, soittivat torveaan, näyttivät keskisormiaan Eduskuntatalon kohdalla ja liehuttivat lippujaan, joissa luki jotain ihan vitun urpoa, kuten ”Stop autoilijoiden kuritukselle”.


En tiedä, miten meitä autoilijoita nyt erityisesti kuritetaan. Polttoaineen hintakin on noussut tässä läpi vuosien markkinahintojen nousun takia. Se nyt kuuluu tähän markkinatalouteen, että hinnat vaihtelevat, ei kai tässä mitään kommunismia haluta? Ja jos ei ole varaa siihen polttoaineeseen, niin sitten laittaa auton pois. Turha sitä itkeä on, jos ei sitten mihinkään pääse, omasta valinnasta siinä on kyse. Ei sekään ole kahvinjuojien kuritusta, jos ei ole varaa mennä kahville.


Meitä autoilijoita taidetaan eniten kurittaa noiden huonosti käyttäytyvien autoilijoiden toimesta, kuten taannoin maakuntien turverekatkin tekivät tukkiessaan liikenteen pääkaupunkiseudulla. Mietin, että pitäisikö noiden maakuntien junttien pysyä siellä ihan omissa kylissään? Pois kiusaamasta meitä tavallisia ihmisiä? Eivät nuo osaa selvästi edes käyttäytyä ja sopeutua tänne urbaaniin ympäristöön. Kauhean vihaista porukkaa. Ja kessuakin vetivät ja selvästi oli havaittavissa tiettyä hygieniakriittisyyttäkin.


Jotenkin tuntuu, että noilla häiriköillä autoissaan ei ole oikein mitään järkevää tekemistä. Harmittaa toki heidän puolestaan, jos on tylsää. Mutta voisi sitä vaikka kouluja käydä ja mennä vaikka töihin. Ja vaikka äiti ei tarpeeksi bensarahaa enää antaisikaan, niin miksi pitää tulla sitä huonoa käytöstä tuputtamaan meille tänne etelään?


No, onneksi sain autoni parkkiin. Pääsimme kaupoille ja syömään.


Uutisissa kerrottiin, että jotain porukkaa oli kannettu pois Mannerheimintieltä. Kun olivat estäneet liikennettä. Ilman autoja.


En tajua.


Autoilla saa estää liikennettä, mutta ilman autoa ei saa?


Kommenttipalstoilla sanottiin, että autoilijoilla oli lupa, noilla muilla ei. Ja siksi pitäisi vähän päästä lyömään ja antamaan kaasua. Siis niille, jotka estivät liikennettä ilman autoja.


Ei tässä ole mitään järkeä.


Sillä ei mielenosoittaminen vaadi lupia. Ja jos liikenteen häiritseminen on laitonta, on se laitonta, teet sen sitten istuen, autolla tai turverekalla.


Silti vain ei-autollinen häiriö tuntuu häiritsevän erityisen paljon niitä, jotka asuvat jossain hevonperseessä ja joihin Mannerheimintien liikenne ei vaikuta hitustakaan. Ja sitten ne mölisevät juntit tulevat itse tänne meidän kylille häiriköimään ja toteavat sen oman häiriköinnin olevan ihan fine.


Jengi on aika saatanan sekaisin. . . . PS. Tämä kirjoitus oli sarkasmia ja irvailua nykyiseen keskustelukulttuuriin liittyen. Minusta on oikeasti erinomaisen hyvä juttu, että ihmiset osoittavat mieltään. Minua ei haittaa yhtään, että mun aikaa menee jonottamiseen.


Ei ole väliä, hidastaako mun ajoani turverekat, maakuntien bensanhinnasta tuohtunut Jani-Petteri tai joku elokapinallinen. Kyllä tänne mahtuu.


Oleellista on se, että se on terveen yhteiskunnan merkki, että mieltään saa osoittaa ja että mielenosoituksen tarkoitus ei määritä sen laillisuutta. Tää on hyvä maa tää meidän Suomi.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page