top of page

MASKI NAAMALLA EI OLE TOTALITARISMIA

Maskit ovat fasismia.


Koronapassi on askel kohti totalitarismia.


Rokotteet ovat kansanmurhaa.


Etäisyydet toisiin ihmisiin ovat lampaiden määkimistä.


5G tappaa ja ohjaa ajatteluamme.


Korona on pelkkä flunssa. Ei mitään ihmeellistä.


Rajoitukset polkevat ihmisoikeuksiamme.


Näistä saa lukea. Päivittäin.


Huoh.


Olen pohtinut. Ja olen tullut siihen tulokseen, että mikäli maski naamassa, rokotepassi ja käsien pesu ovat fasismia ja ne polkevat oikeuksiamme, ollaan aika herkillä. Että maskia pitäisi käyttää julkisella paikalla. Kelatkaa: maailmassa on oikeasti ihan oikeaa sortoa, fasismia ja ihmisten huonoa kohtelua ja meillä jengi valittaa maskista naamalla. Yhtä nerokasta olisi sanoa, että punaisia valoja päin kävelyn kieltäminen, AIDS:in paneskelemalla vapaasti levittämisen kieltäminen ilman kumin fasismia ja väkivallasta rankaiseminen, ovat kaikki inhaa totalitarismia: ne estävät minua liikkumasta vapaasti, ne estävät minua toteuttamasta vapaan seksuaalisuuden performanssiani ja ne estävät mua elämästä just mun elämää. Sanoinko mun elämä? Siis mun, minun ja mun?


Minä otin just kolmannen rokotteen. Minä käytän maskia. Minä olen pitänyt itseni karanteenissa sääntöjen mukaan. Pesen käteni. Ja jos rokotepassin otetaan käyttöä jatketaan, niin siitä vaan: ei vaikuta elämääni, vaan sillä suojellaan niitä, jotka eivät rokotetta ota, jotta sairaalamme ja terveydenhuoltomme eivät romahtaisi. Tämä on juuri se syy, miksi olemme tavallaan epidemiamyönteisten ihmisten aiheuttamassa limbossa.


Enkä minä ole lammas, vaikka näin olenkin toiminut. Minä en ole mitään ihmeellistä tämän takia. Sillä niin rokote, käsihygienia, rokotepassi ja maskin käyttäminen ovat periaatteessa täysin yhdentekeviä asioita: ne eivät sulje minulta mitään pois ja niistä mikään ei vie minulta mitään perusoikeutta pois. Ja sama koskee kaikkia ihmisiä. Me emme elä fasismissa saati totalitarismissa, jos me pidämme toisistamme huolta. Tästä on loppujen lopuksi yhteiskunnassa kyse: että me pidämme toisistamme huolta, sillä vain siten tämä yhteiskunta voi toimia kunnolla.


Uskokaa, kun sanon: rokote ei ole fasismia.


Maski ei ole totalitarismia.


Käsihygienia ei ole kommunismia.


Karanteenissa oleminen ei ole kansanmurhaa.


5G ei ohjaa ajatteluamme.


Ja mitä paremmin me pidämme huolta toisistamme, sitä nopeammin me saamme tämän maan auki ja toimimaan taas normaalisti. Me olemme nähneet, miten pienetkin asiat ovat tärkeitä ja me olemme nähneet, mitä tapahtuu maissa, joissa ei välitetä. Maskit, rokotteet ja hygienia ovat asioita, joista voisimme pitää kaikki vielä hieman huolta. Jotta saataisiin tämä rutto nyt elettyä läpi ja pidettyä yhteiskuntaa auki ja vältettyä ruumiiden syntymistä ja edelleen vältettyä lockdownia (jota meillä ei edelleenkään ole edes ollut, sillä ollaan pidetty toisistamme huolta). Ja hyvä niin.


Mutta tämän sanominen on sitten fasismia ja rumaa ja 'polarisoivaa' ja meitä 'pakotetaan asioihin, joihin ei pitäisi pakottaa'? Minulle on näin kerrottu. Monta, monta kertaa. Minulle on kerrottu, miten 'olen lammas' ja miten mun pitäisi pysyä kotona, jos pelottaa.


En tajua tuota puhetta. En keksi yhtäkään syytä, miksi minua pitäisi pelottaa. Ja samalla se on sitten rationaalista ajattelua ilman pelkoa, kun puhuu totalitarismista, 5G:n pahuudesta kansanmurhasta?

Maailma on nurinkurin: järki hulluutta ja hulluus järkeä. Tuo lammasnarratiivi ja kansanmurhahulluus ovat kehnoa retoriikka. Tuo kaikki puhe on pelottelua ja tunnepuhetta, se on pyrkimystä dissata ilman asiaa, ilman todellista substanssia, tuo puhe on tunnelman luontia ilman sisältöä.


Ja mikä on 'polarisoivaa' puhetta? Olenko minä nyt polarisoiva, jos olen jonkun kanssa eri mieltä? Lampaaksi haukkuminen ja kansamurharetoriikka ovat puolestaan sitä ei-polarisoivaa, rationaalisen rakentavaa puhetta? Ja mitä pakotetaan? Onko lakienkin noudattaminen määkimistä? Kaikki lait ja asetukset fasismia? Nekin rikkovat just MUN absoluuttista vapauttani? Ajokortin vaade rikkoo MUN oikeutta liikkua vapaasti (joten ajokortti on fasismia)? Sanoinko jo MINÄ? Siis MINÄ, MINÄ ja MÄ? En tajua, enkä aina jaksa ymmärtää. Ja tämäkin kirjoitus on varmaan sitä polarisoivaa puhetta? Kun joku väittää auringon olevan vieraan elämänmuodon edustajan sota-alus ja mä sanon sen olevan yksi tähti miljardien joukossa, niin syyllistyn siis 'polarisoivaan puheeseen'? Kun joku sanoo, että minut pitäisi tappaa ja minä sanon 'ei kiitos', niin minä syyllistyn inhaan polarisaation ylläpitoon? Kahelia.


Mä olen hämilläni tässä kohtaa lähinnä siitä, että milloin helvetissä me olemme unohtaneet kyvyn olla eri mieltä asioista?


Mä sanon nyt ihan suoraan yhden asian: maski naamalla on yhtä kovaa sortoa kuin vaade laittaa vaatteet päälle toimistolle. Rokote on yhtä brutaalia ihmisen fyysisen koskemattomuuden rikkomista kuin ajokortin vaade on liikkumisen vapauden rajoittamista. Me elämme perusoikeuksien rajoitusten ympäröimänä ja montaa niistä rajoituksista kutsutaan nimellä 'laki'.


Kelatkaa myös, että rokottamattomat ovat käytännössä ehkä jopa parhain tieteellinen osoitus rokotuksen toimivuudesta: he ovat oikeastaan aito kontrolliryhmä, sillä tuon kontrolliryhmän ansiosta on kiistattoman selvää, että ilman rokotetta teholle päätymisen todennäköisyys on noin 30 kertaa suurempi. Rokote siis toimii. Kiistatta. Joten jos epidemiamyönteiset ihmiset uskovat itseensä ja tieteeseen, he uskovat evidenssiin, jonka itse tarjosivat. Harmi vain, että monen piti kuolla luodessaan tuota evidenssiä.


Ottakaa se perkeleen rokote. Ne kaikki.


Pitäkää sitä maskia. Vielä hetki.


Pitäkää vielä huolta. Nyt ja aina.


Kiitos.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page