top of page

AFRIKAN TÄHDEN VALKOINEN HYSTERIATässä ollaan myös ’Afrikan Tähti’- reagoinnin ytimessä: se on hysteriaa, yliampuvaa ja poseerausta.


Se, että pitää ihmisiä niin tyhminä, että eivät ymmärtäisi jonkun pelin yksinkertaistava, aikaansa sidottua kuvastoa ja sitä, on vain alentuvaa paskaa. Ja se, että uskotaan afrikkalaisten kaipaavan suojelua inhan pelin stereotyypeiltä, on vain...no...ihan sitä rasismia itseään.


Ja se, että ei taas tajua tuon Afrikan Tähden kaltaisen kuvaston olevan malliesimerkki siitä, miten omana aikanaan Suomessaskin Afrikka on hahmotettu kolonialistisesti lähinnä kupattavana resurssina ja että siirtomaa-aika vei Afrikalta elinmahdollisuudet vuosisadoiksi, on taas historiatonta typeryyttä, jossa afrikkalaisten ongelmat ovat heidän itsensä aiheuttamia ja että afrikkalaiset nyt lähinnä odottavat savimajoissaan suunnattomien rikkauksiensa päällä istuen almuja muilta ja ovat kovia juoksemaan alahuuli väpättäen.


Ja meillä ei ole mitään tekemistä kolonialismin kanssa?


Me vain olemme mittailleet kalloja, uskoneet oman aikansa rotuoppeihin, jonka historiallisena kaikuna syrjimme edelleen sujuvasti saamelaisia ja romaneja, meille on maistunut kolonialismin tuotokset oikein mainiosti raaka-aineista lähtien ja edelleen turhan monelle Euroopan ulkopuoliset maat ovat joko raaka-aineiden lähteitä, halvan työvoiman loputon resurssi ja erityisesti idän suunnasta kuuliaisten vaimojen lähde, jotka rakastavat lähinnä lausetta ”Happy end, my master”. Ei ihmisiä, vaan yksinkertaistettuja hyödykkeitä. Ajattelumme on kolonialismin läpitunkemaa.


Lopettakaa Afrikan tähden valkoinen hysteria. Kiitos.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page