Rasismin normalisointi on nyt #MTV3

15.09.2017

Minun on pakko myöntää yksi asia.

Minä nimittäin huomaan kaipaavani sellaista aikaa, jona poliitikot eivät rakentaneet koko poliittista uraansa ihmisvihalle, vaan esimerkiksi tuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta olisivat olleet poliittisen uran loppu ja poliittinen koti olisi löytynyt Pekka Siitoimen luota.

Minä kaipaan sitä aikaa, kun wannabenatseille naurettiin ja heitä pidettiin lähinnä kylähulluina.

Minä kaipaan sitä aikaa, jona niitä kylähulluja ei olisi esimerkiksi valittu hallituspuolueen puheenjohtajaksi saati otettu MTV3:n kolumnistiksi puhumaan juuri niistä asioista ja tarkentamaan juuri niitä kantojaan, joista on tullut tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Minä kaipaan tuota mennyttä aikaa. Minulla on tänään nostalginen olo.

Ja tämä nostalgian tunne syntyi juuri tänään, juuri sinä hetkenä kuin huomasin, että MTV3 on pestannut Jussi Halla-ahon kolumnistikseen. Rasistin. Ankean nationalistin. Islamkammoisen juntin. Ihan tuosta vain. MTV3 perustelee valintaansa seuraavasti:

-"Vakaumuksemme on, että kirjoitukset ovat osaltaan edistäneet tosiasioihin pohjaavaa ja moniarvoista yhteiskunnallista keskustelua. Parhaassa tapauksessa tämä hillitsee vastakkainasettelua, johon netin maailmassa on niin kovin helppo sortua."-

Tässä perustelussa haisee tasapuolisuusharha. Ja voimakkaasti haiseekin.

Sillä nostaessaan kolumnistiksi ihmisen, jonka mielestä muslimien oleellisia piirteitä hänen ekumeenisissa pohdinnoissaan ovat pedofilia, raiskaukset ja terrori, MTV3 määritteli samalla rasistit ja rasismin osaksi normaalia keskustelua. Näin toimien MTV3 asemoi rasismin yhdeksi varteenotettavaksi mielipiteeksi ja MTV3 unohtaa näin toimiessaan sen, että juuri tämä keskitien kantaa ottamaton eskapismi määrittelee tolkun puheeksi kompromissin rasismin ja ei-rasismin välille. Tuolla MTV3:n edustamalla tasapuolisuuden logiikalla voisi määritellä keskitien olevan siellä raiskauksen ja ei-raiskauksen välillä: vähän pitää saada raiskata, vähän pitää saada sortaa, tämähän on tolkun puhetta, eikö vain?

Näin ei kuitenkaan kukaan ajattele. Paitsi silloin, kun kyse on muslimista: kaikilla on yhtäläinen ihmisarvo (paitsi muslimilla, jonka leirittämistä metsään pitää saada miettiä avoimesti ja tämän kritisointi on ääripään puhetta). Tästä on kyse: meillä on käsissämme sama arvojen dikotomia, mutta muslimien ollessa kyseessä, pieni sorto on sallittua ja se on yhtäkkiä sitä tolkun puhetta. Rautalankaa: raiskaus ja rasismi ovat yhtälailla asioita, joissa ei ole keskitietä.

Mutta on oireellista, miten me nyt elämme aikaa, jolloin on ihan järkevää ja loogista johdonmukaisen tolkun keskitien narratiivin ansiosta odottaa, miten MTV3 antaa tilaa kolumnin muodossa keskustelulle 'modernista lastenkasvatuksesta', jossa lapsen kasvatuksesta on keskustelemassa mm. tuomittu lapsien hyväksikäyttäjä, jonka mukaan 'ei se satu, kun käyttää liukuvoidetta ja hyvä on oppia oman kehon tuntemuksia jo lapsena, sillä seksuaalisuus ei saa olla mikään tabu'.

Onhan se nyt johdonmukaista tolkun ihmisen ajattelua, että 'on lasten hyväksikäyttäjilläkin ihan hyviä pointteja', eikö vain? Ja jos olet eri mieltä, et edistä avointa dialogia ja olet siten 'ääripään edustaja'? Ja ehkä avionrikkojat pitäisi sittenkin piestä ja ehkä kivittää? Ja kyllä kai ne homot voi hirttää lähimpään lyhtypylvääseen, eikö vain? On dialogin aika ja pitäähän kaikki perspektiivit kuunnella tasapuolisesti, jotta emme muutu itsekin ääripääksi, luoja paratkoon!

Jussi Halla-ahon valinta kolumnistiksi sinällään on vahva viesti suvaitsemattomuuden normalisoinnin puolesta, mutta tuoreessa kirjoituksessaan hän myös muistuttaa meitä siitä, mikä on hänen rasiminsa ja islaminhonsa dynamiikan ydin:

-"Kansan itsemääräämisoikeuteen kuuluu myös vapaus tehdä nämä määrittelyt itse."-

Tämä on oleellista, sillä juuri tämä itselleen omittu 'oikeus', jolle ei sinällään ole mitään perusteita, synnyttää sen halla-aholaisen oikeutuksen määritellä 'Meidät' ja 'Ne Muut'. Ja juuri tämän 'oikeuden' vuoksi on jo kaksi maailmansotaa sodittu, vähemmistöjä on syrjitty ja pyritty laittamaan jopa savuna ilmaan, sillä kansat nyt vaan ottivat vapauden määritellä elintilaansa. 

Mutta niin kauan kuin tässä maailmassa on kansoja ja etnisyyksiä enemmän kuin valtioita, ovat etninen paine ja nationalismin banaalius totta. Kun rajojen sulkeminen ja tarkkojen rajojen luonti eivät ole tuoneet maailmaan rauhaa, niin miten kukaan voi ottaa vakavissaan nationalismin viestiä puhtaasta valtiosta ja siitä syntymättömästä Shangri-La'sta, jonka tiellä makaavat enää muslimit, pari mustaa miestä ja muutama satatuhatta hurria, perkele?

En voi olla huomauttamatta, että nuo isänmaalliset ovat jo maailmansodista asti pyrkineet niitä valtioita puhdistamaan halla-ahomaisesti siitä väärästä aineksesta siinä kuitenkaan onnistumatta, niin ei meidän sitä samaa hulluutta ole pakko tuoda tähän aikaan. Tänään voimme sanoa, että osa eurooppalaisista ihmisistä ovat palanneet henkisesti vuoteen 1848 , jolloin nationalismi keksittiin ja olemme jälleen keskellä ihmisiä erottelevan nationalismin aikakautta, jossa valkoinen rotu on ihmisen standardi ja lähtökohta, eikä vääriä kulttuureita saati rotuja tulisi tässä uudemmassa, valkoisen miehen narratiivissa sekoittaa keskenään. 

Kun vuoden 1848 jälkimainingeissa synnytettiin nationalismi viimeistelemään kirkon ja monarkian vallan romahduttaminen, jotta valta saatiin siirrettyä Kansalle, on tuon aiemman halveksitun kirkon ja monarkian roolin ottanut nyt, vuonna 2017 globalisaatio ja EU, jotka edustavat Kansalta vallan anastaneita ylikansallisia pahuuden voimia. Olemme menneet ympäri ja palanneet alkuun. Sama kaiku on askelten nyt ja vuonna 1848, sillä tiedättehän:

"Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa"- (Jussi Halla-aho, PS).

Valkoisen miehen nykypolitiikan ytimen muodostavat erotteleva nationalismi sekä tätä erottelevaa nationalismia tukeva muukalaisviha - erityisesti pakonomainen islaminho. Valkoisen miehen ja Jussi Halla-ahon Eurooppa on kansallisvaltioiden Eurooppa, jossa jokaisen valtion muodostaa tiukkojen etnisten määreiden mukainen joukko, juuri sellainen Eurooppa, jota Jussi Halla-aho kaipailee. Tällainen Eurooppa on luonnollisesti utopia, sillä etnisyyden rajat ovat veteen piirretty viiva ja tällaista kansakuntien utooppista Eurooppaa on jo kokeiltu ja lopputuloksena olivat vain ne valtaisat ruumiskasat. Uskokaa jo, ei toimi.

Oikeasti ei ole sattumaa, että toisen maailmansodan jälkeen on pyritty luomaan tehokkaita, kansallisia rajoja ylittäviä instituutioita ja haluttu elvyttää jo renessanssin ajan humaaneja arvoja suvaitsevaisuudesta mielipiteenvapauteen, sillä ne ovat juuri niitä arvoja, joilla nationalismin ahdas, rasistinen brutaalius saataisiin ennaltaehkäistyä. Ja ne ovat juuri niitä arvoja, joita Jussi Halla-aho vihaa, sillä ne ovat hänen politiikkansa tiellä.

Kun ajattelette noita Halla-ahon puheita kansallisvaltioista kontekstina hänen harrastamansa politiikka, niin on helppo havaita hänen olevan johdonmukainen: väärä ihminen ei vain sovi puhtaaseen valtioon.

Ja tämä herra sitten on MTV3:n uusi kolumnisti. Ja tämä on hieman perverssiä Veikka Lahtisen sanoin:

-"Rasistisesti motivoidun ihmisen päästäminen arvovaltaiseen tilaan esittämään näkemyksiään kokokansalle legitimoi yhteiskunnallista rasismia, silloinkin kun tämä rasisti puhuisi kukkien istutuksesta."-

Minä pelkään, että ajastamme tulee aika, jonka rikokset ihmisyyttä vastaan muuttuvat kuolemattomaksi osaksi isänmaallisuuden folklorea ja että ne rikokset ovat vain uusi luku siinä nationalismin rujossa teoksessa, jonka nykyiset alkusanat kirjoitti Adolf Hitler.

Erotteleva nationalismi pyrkii toistamaan historiaa sanomalla, miten meidän aikamme on pahempi kuin mikään ennen ja miten meidän maailmamme ja identiteettimme ovat luhistumassa, jos emme tee mitään. Ja ne teot ovat jälleen kouristus menneisyyteen ja katse vahvasti sisäänpäin. Ne teot ovat jälleen kerran vaatimuksia saada päättää kaikesta itse ja mikä pahinta: nuo vaatimukset eivät koske pelkästään itseään, vaan tässä erottelevassa nationalismissa halutaan päättää muista ihmisistä, heidän tavoistaan, heidän arvoistaan, heidän tavastaan harrastaa seksiä, heidän tavoistaan puhua, pukeutua ja kohdella muita, jopa siitä, miten ihmiset identifioivat itsensä. Nuo vaatimukset eivät liity oman kulttuurin ylläpitoon saati kehittämiseen, vaan ne liittyvät ensisijaisesti muiden kieltämiseen ja eroon perustuvaan identiteettiin, jota voimistetaan ja koulukiusaajan metodeilla väellä ja voimalla huutamalla: "Älä ole olemassa, meitä pelottaa!".

Mutta minä olen olemassa. Ja meitä on monta. Ettekä te voi sille mitään. Ja teitä sietääkin pelottaa, sillä minä ja minun kaltaiseni näkevät lävitsenne, paljastavat teidät ja puolustavat maailmaa, jossa me olemme kaikki tasavertaisia ja tasa-arvoisia riippumatta ihonväristä, uskonnosta tai peniksestä tai sen peniksen puutteesta.

Isänmaallisuus, 'Alt right', 'valkoinen hetero', 'maahanmuuttokriittisyys' ja nationalismi ovat vain sokerikuorrutettuja termejä, joihin kaikkiin piiloutuu valkoinen peloksi typistyvä alemmuuskompleksi, jolle Jussi Halla-aho antaa punakat kasvot.

Älkää unohtako, että nationalismi valehtelee aina. Kuten se tekee nytkin. Me elämme koko ihmiskunnan historian parasta aikaa miltei kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna: me elämme pidempään, me sodimme vähemmän, meillä on ensimmäistä kertaa enemmän demokratioita kuin diktatuureja, me emme ole enää edes niin köyhiä. Voisi sanoa, että me ihmiset olemme jotain osanneet tehdä oikein tässä maailmassa. Me osaamme tehdä oikein myös huomenna.

Älkää unohtako tätä, hyvät ihmiset.

Toisaalta, ei vaivuta synkkyyteen, vaan autetaan kaveria mäessä. Kun MTV3 otti Scriptan hellään huomaansa, niin autetaan muita medioita löytämään omia, uusia ja raikkaita konseptejaan, joiden taustalta löytyisi vakaumus siitä, miten ohjelmat 'osaltaan edistävät tosiasioihin pohjaavaa ja moniarvoista yhteiskunnallista keskustelua. Parhaassa tapauksessa tämä hillitsee vastakkainasettelua, johon netin maailmassa on niin kovin helppo sortua.'

Eli miltäs maistuisi esimerkiksi Virpi Buttin juontama kokkiohjelma 'Kannibaalisota'?

Tai Jesse Torniaisen vetämä tietovisailu 'Potku tai kuitti'?

Myös Teuvo Hakkaraisen persoonan ympärille kietoutuva 'Rasistille morsian' voisi toimia dialogia edistävällä tavalla!

Ja miltäs maistuisi jonkun vanhan keskitysleirivartijan vetämä 'Leirit kuntoon!'?

Ja uskoisin Axl Smithin vetämän 'Hauskat kotivideot' olevan myös uskomattoman hitin!

Yksi suosikeistani olisi myös Sebastian Tynkkysen vetämä kisailu 'Passi ja vankileiri'.

Ja veikkaan suosiota saavan myös Laura Huhtasaaren juontama ohjelma 'Avara luonto: apinoita ja ihmisiä'.

Ois kyllä nyt konsepteja tarjolla! Listaa saa jatkaa ja jokainen idea on täysin ilmaiseksi käytettävissä! Kyllähän nämä ohjelmat tukevat 'moniarvoista yhteiskunnallista keskustelua. Parhaassa tapauksessa tämä hillitsee vastakkainasettelua, johon netin maailmassa on niin kovin helppo sortua', vai mitä mieltä olette, MTV3?

#FalseBalance #FakeNews