Perussuomalaisten auttamisen kriminalisointi #Vetovoimatekijä

22.02.2017

"Hallitus panee pala palalta toimeen yhdessä päätetyn hygieniatoimenpideohjelman", kertoi meille taannoin Hygieniapuolueen kansanedustaja Simon Kelo eduskunnassa.

Kelo ei peitellyt tyytyväisyyttään, kun eduskunta käsitteli tuoreinta hygienialain muutosta, asumisvelvollisuutta. Lain mukaan perussuomalaiset voidaan sen perusteella määrätä asumaan tietyssä reservaatissa tai hygieniakeskuksessa ja ilmoittautumaan siellä yhdestä neljään kertaan vuorokaudessa. Hygieniakeskuksessa on myös mahdollista asua 24/7 ja sieltä pääsee ilman erillistä lupaa pois erityisten hygieniasuihkujen kautta, joissa pesuaineena käytetään innovaatiota nimeltä Zyklon PS.

"Perussuomalainen hygieniaongelma on muuttunut tosi pahaksi tässä maassa ja he likaavat katuja kaikkialla, jossa kulkevat. Hygienialain tarkoitus onkin Kansan enemmistön vaateiden mukaan varmistaa Kansalle mahdollisuus kulkea kadulla ilman hygieniavaivaisten perussuomalaisten aiheuttamia hajuhaittoja", sanoo edustaja Kelo onnellisen oloisena.

Pala palalta - näin hallitus on tosiaan edennyt. Asumisvelvollisuus on vain yksi osa lakimuutosten sarjaa, jolla perussuomalaisten ja muiden hygieniansa kanssa kamppailevien työttömien ja rumien ihmisten asemaa on Suomessa on selkeytetty kuluneen vuoden aikana.

Näissä muutoksissa hallitus ei ole "jappassut" eikä "vatuloinut", ja ne ovat toistaiseksi läpäisseet myös eduskunnan perustuslakivaliokunnan seulan.

"On kädenojennus Suomen Eduskunnalta luoda myös perussuomalasille selkeät raamit ja puitteet sille, miten he voivat elää omana itsenään reservaatissa tai hygieniakeskuksessa. Kyse on heidän ainutlaatuisuutensa kunnioittamisesta", sanoo Hygieniapuolueen euroedustaja Jussi Palli-hiki.

Velvollisuus asua Hygieniakeskuksessa kirvoitti keskiviikkona jo kipakan keskustelun eduskunnassa, koska Suomi muun muassa pitää voimassa alle 18-vuotiaiden pakkohygienian mahdollisuuden ja jopa jälkiabortin, vaikka siitä piti kokonaan luopua.

Vielä kovempaa keskustelua lienee luvassa lähipäivinä, kun hygieniapoliittisen ohjelman kiistanalaisimpiin kuuluvat kiristykset tulevat eduskunnan käsittelyyn.

Tulevassa kiristyksessä perussuomalaiset työttömät joutuvat eliniän odotuksiltaan heikompaan asemaan kuin muut suomalaiset. Asumisoikeuden hygieniakeskuksissa saaneet perussuomalaiset eivät saisi ensi vuoden alusta lähtien enää lupaa pysyä hengissä, vaan saisivat erityistä eliniän odotuksen lyhennyshoitoa, joka perustuisi eugenistiseen analyysiin ja jonka perusteella päätettäisiin tapa ja muoto, jolla eliniän jäljellä oleva odote saadaan typistettyä mahdollisimman lähelle nollaa.

"Tällä on merkittäviä kansantaloudellisia hyötyjä, sillä instrumentaaliselta arvoltaan alhaisten perussuomalaisten paikka on kustannustehokkaasti reservaatin Zyklon PS- suihkutiloissa", sanoo idean isä Jussi Palli-hiki.

Realismia on, että erityisesti monet nyt työttömät perussuomalaiset työllistyvät jatkossakin heikosti. Valtio siis teoriassa säästäisi, jos näiden perussuomalaisten eliniän odote typistettäisiin lähelle nollaa ja muiden perussuomalaisten asuttaminen ohjattaisiin reservaatteihin sekä hygieniakeskuksiin, "joissa heille voidaan taata hyvät olosuhteet toteuttaa itseään ja omaa, omintakeista kulttuuriaan, säästää muun yhteiskunnan rahaa sekä Kansan hermoja, kun ei tarvitse enää kuunnella kaikenalaista paskaa joka päivä", sanoo edustaja Kelo painokkaasti.

Miksi hallitus kaivaa verta nenästään ja tuo eduskuntaan lakiesityksen, jota muun muassa ihmisoikeusjärjestöt ja Punainen Risti pitävät perusoikeuksien eli siis perustuslain vastaisena?

Siksi - ja tämä kerrotaan myös lakiesityksen perusteluissa - että tarkoituksena on lieventää Suomen vetovoimaa perussuomalaisten lisääntymisen innoittajana sekä Suomen kaupungeista haluttuina asuinkohteina. Säästöt sinänsä ovat toissijaisia ja hygienia on prioriteetti koko maan näkökulmasta.

"Suomen asialla tässä ollaan ja perussuomalaisten hygienisointi pois kaduilta on ihan ymmärrettävää, sillä pitäähän niitä lapsiakin saada viedä harrastuksiin", toteaa Hygieniapuolueen tuore pääministeri Simo Toini.

"Eikä perustuslaki saati ihmisoikeudet ole mikään ongelma, sillä ne ovat loppujen lopuksi vain mielipiteitä, eikä perustuslaki voi vaikeuttaa hyvää ja oikeamielistä politiikkaa. Ja nämä muutokset kohdistuisivat kaikkiin perussuomalaisiin, joten mitään ristiriitaa ei ole", jatkaa ministeri Toini.

Koko lakiesitys perustuu Simon Kelon mainitsemaan hallituksen hygieniapoliittiseen toimenpideohjelmaan, joka julkistettiin viime joulukuussa. Suomessa oli tuolloin valtaisa perussuomalainen hygieniaongelma ja siksi maassa on edelleen paniikinomainen tunnelma ja ilmapiiri on kiristynyt.

"Viime syksystä jäi se kuva, että aika moni muiden puolueiden edustaja tuli meiltä kysymään, mitä pitäisi tehdä. Tietotaito hygienian vaatimista toimenpiteistä ei muissa puolueissa ollut kovin korkea, eikä heillä ollut valmiita näkemyksiä, mutta me olimme tutkineet tarkkaan Saksan tapahtumia 40- luvulla ja olemme heitä edellä", arvioi Simon Elo nyt vuodentakaista tilannetta.

"Totta kai sillä on ollut vaikutusta, että eduskunnan ihmiskriittisin puolue on nyt hallituksessa. Väitän, että jos Sdp, vihreät ja Rkp olisivat olleet hallituksessa, linja olisi ollut liberaalimpi ja perussuomalaiset saisivat elää kuten nyt: kuin siat pellossa", Kelo sanoo.

Hallitus sopi viime joulukuun ohjelmassaan myös, että perussuomalaisten sekä työttömien tilannetta on arvioitava uudelleen ja niin sanotun 'itsenäisen hygieniatoimenpiteen' mahdollisuus tarkistettava - siis se, että voisi jälkiabortoida itsensä valvotusti hygieniakeskuksen tiloissa.

"Jälkiabortti olisi isänmaallinen teko", sanoo edustaja Kelo kiihkeänä.

Hygieniavirasto tekikin toukokuussa uudet hygienialinjaukset. Linjausten mukaan hygieniatilanne ei ole Suomessa parantunut ja siten erityisesti perussuomalaisiin, työttömiin ja rumiin ihmisiin on kohdennettava entistä enemmän toimenpiteitä, jotta heitä ei katukuvassa näkyisi. Uuden linjauksen mukaan hygienia on otettava tosissaan, sillä liian pitkälle päästettynä hygieniatilanne tekee Suomesta vähemmän vetovoimaisen paikan elää ja tämä tekee hallaa myös ulkomaisille investoinneille.

"Kuka tänne nyt investoisi, jos kaduilla on perussuomalaisia ja rumia ihmisiä. Ei saatana kukaan", sanoo Jussi Palli-hiki selvästi tuohtuneena. "Myös perussuomalaisten auttaminen tulisi kriminalisoida, sillä se apu vain houkuttaa niitä kadulle vetovoimatekijänä", Palli-Hiki lopettaa puna poskillaan.

Keskustelu jatkuu tulevina viikkoina Eduskunnassa ja hieman lisäinformaatiota löytyy täältä aiemmasta uutisesta.


NOTE! Koko kirjoitus on parodiaa. Ja vain ja ainoastaan parodiaa. Ei muuta.

Kirjoituksen tarkoitus on kääntää yhteiskuntamme normalisoituneen vihapuheen asetelma päälaelleen ja pyrkiä osoittamaan perussuomalaisille hyvin konkreettisesti se, miten epämiellyttävää on ihmisiin kohdistuva vihapuhe. Se tunne, joka teillä oli lukiessanne kirjoitusta, on juuri se tunne, joka tulee niille ihmisille, jotka teidän puheissanne ja politiikassanne pitäisi voida sulloa leireille, hukuttaa Välimereen, unohtaa perustuslain ulkopuolelle tai perseraiskata 'suvakkeina'.

Joko te alatte ymmärtämään, mitä tarkoittaa sananvapaus? Joko te alatte ymmärtämään, mitä tarkoittaa vastuu omista sanoistaan? Joko te alatte ymmärtämään, että politiikan muotoon muunnettu viha on hyvin, hyvin epämiellyttävää ja yhteiskuntaa raaistavaa?

Ja kun menemme vielä syvemmälle käytettyyn kieleen, niin ei vihapuheen problematiikka ole pelkkä kieli. Ei ongelma ole pelkkä muoto. Jos me olisimme huolissamme vain muodosta, silloin me käytännössä esitämme vaateen, että pitää muistaa puhua nätimmin rasistisesti, pitää sanoa kauniisti, miten ihmiset pitää ampua rajalle. Me emme saa jäädä pinnan tasolle, me emme saa vain reagoida vihapuheeseen ja aina vain pöyristyä (pöyristyminen ei auta yhtään mitään, se vain palvelee vihapuheen normalisointia), vaan meidän pitää ymmärtää sen puheen tavoite: ei kyse ole ikinä pelkästä puheesta, vaan myös aidosta pyrkimyksestä kohdella ihmisiä huonosti. Kieli on vain väline turruttaa meidät ihmisarvottomuuteen:

-"Amnesty huomautti, että ero retoriikan ja todellisuuden välillä on kuitenkin jyrkkä ja toisinaan jopa järkyttävä.

Tämä näkyi järjestön mukaan etenkin turvapaikanhakijoiden kohtelussa useiden muidenkin maiden kohdalla. Populistiset liikkeet ja viestit ovat nousseet entistä yleisimmiksi Euroopassa, ja kaikkein selvimmin Puolassa ja Unkarissa.

"Tuloksena on kaikkialle tunkeutuva lakien heikentäminen sekä ihmisoikeuksien suojelun heikentäminen, etenkin pakolaisten ja terroristiepäiltyjen kohdalla, mutta lopulta myös kaikilta muilta." "-

Ja tämä on oleellista. Vihapuheen tarkoitus on jumiuttaa meidät reaktion tasolle ja sen tarkoitus on saada meidät unohtamaan se ydin, johon vihapuheen marinoima politiikka pyrkii: heikentämään ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa vanhentuneina periaatteina.

Hyvät ihmiset. Ihmisen arvo ei ole vanhentunut vuosien saatossa. Ihmisoikeudet ja ihmisarvo eivät ole uudistamisen tarpeessa. Ihmisoikeudet ja ihmisarvo ovat juuri nyt äärimmäisessä testissä ja ihmisarvon merkitys punnitaan juuri näinä aikoina, jolloin poliitikot ovat ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa valmiita heikentämään.

Minä uskon ihmisen arvoon juuri nyt enemmän kuin koskaan. Usko sinäkin.