Otetaan Suomi takaisin #Halla-aho

10.06.2017

Reilu vuosi sitten tuli kotiimme saapui tällaista rottapostia:

Mietin tuolloin, että pimeäksi on tämä maa muuttumassa, kun dialogia käydään näin. Mietin tuolloin, miten alhaista onkaan lähetellä kuolleita eläimiä 3- vuotiaan poikani nimellä ja Sakari Timosen 81- vuotiaalle äidille.

Nyt minä minä mietin, että tämä maa ei ole mennyt yhtään parempaan suuntaan tuosta rottapostista lähtien, vaan tuntuu pikemmin siltä, että liuku pahempaan on vain jatkunut, jatkunut ja jatkunut.

Minä mietin, että rottaposti dialogin tapana ja muotona oli osana maahanmuuttovastaista tarinaa vain esileikkiä sille, miten poliisit, jotka eivät rottapostia eivät käytännössä tutkineet lainkaan, puhuvat omissa ryhmissään maahanmuuttajista ja en voi olla pohtimatta, miten tämä rottapostikin oli vain omanlaistaan esileikkiä sille ilmapiirille, jossa poliittinen eliitti käy nostamassa peukkuja ankeimpien rasistien kanssa Rautatieasemalla Helsingissä ja tämä ei hetkauta tolkun ihmistä lainkaan.

En voi olla pohtimatta, miten rottaposti oli vain esileikkiä sille uuden Suomen folklorelle, jossa ihmisen saa potkia hengiltä Helsingin kadulla ja poliitikot voivat puhua pakolaisten hengen pelastamisen kriminalisoinnista ilman, että kukaan kulmakarvaansa nostaa. Minä mietin tätä maata ja huomaan, että pikku hiljaa, askel askeleelta, tämän maan tolkku on muuttunut rasistisemmaksi, kylmemmäksi, itsekkäämmäksi, erottelevammaksi, eristävämmäksi ja vihaisemmaksi.

Minä mietin, että tämä kehitys on kauhean surullista. Minä mietin, että tämän me olemme saaneet vain siksi, että rasistit piti saada hallitukseen ja rasismi normalisoitiin vain yhdeksi näkökulmaksi, vain yhdeksi mielipiteeksi, jota tulee käsitellä tasavertaisena, järkevänä ja mahdollisena vaihtoehtona. Me teimme tämän itse. Minä mietin, että me voisimme myös korjata tämän maan. Minä nimittäin en haluaisi, että tästä maasta tulee lopullisesti sellainen maa, jossa kuollut rotta on yksi hyväksytty dialogin muoto ja jossa me turrumme tälle melulle, vihalle ja typeryydelle.

Ja minä mietin myös, että sinä päivänä - eli tänään, 10.6.2017 - kun Perussuomalaisten puheenjohtajaksi on valittu Jussi Halla-aho, tämä ihmisvihan puhe on saavuttanut Suomessa oman kulminaatiopisteensä, sillä juuri tämän vuoksi Jussi Halla-aho aloitti jo vuosikymmen sitten Suomen ilmapiirin myrkyttämisen ja suomalaisen rasismin normalisoinnin. Jussi Halla-aho on mies, jolla ei ole kuin yksi teema: rasismi. Jussi Halla-aho on mies, jonka jokainen solu henkii rasismia ja jonka jokainen ajatus pohjautuu ajatukseen, että loppujen lopuksi 'neggeri' saisi turpaan.

Joko te ymmärrätte, miksi Jussi Halla-aho puhui jo muinoin tavalla, joka on nykyään ihan normaalia poliittista keskustelua, sillä 'jokaisen mielipiden on oikea ja näin niitä asioita vaan koetaan'? Kun te laitatte nämä puheet oikeaan, kritiikkiä vaimentamaan pyrkivän vihapuheen normalisoinnin kontekstiin, te ehkä viimein tajuatte, mistä minä ja niin moni muu on jo vuosikaudet puhuneet:

  • "Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan." (Jussi Halla-Aho 20.12.2006 Scripta)
  • "Todellinen vikapää ei ole afro, joka toteuttaa itseään juuri niin kauan ja paljon kuin koneisto antaa hänen toteuttaa. Todellinen syyllinen, ja legitiimi vihan kohde, on se utopiassa elävä poliittinen eliitti, jolle neekeri on hoivattava reppana ja kiva halinalle ja joka vähät välittää yhteiskuntarauhasta." (Jussi Halla-Aho 30.9.2005 Scripta)
  • "Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino." (Jussi Halla-Aho 17.10.2003 Scripta)
  • "Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle. Itse vasemmistohuligaanihan on vain liikaa amerikkalaisia elokuvia nähnyt hyytelötytinä, joka kaatuu puhaltamalla." (Jussi Halla-Aho 19.5.2006 Scripta)
  • "Minä ainakaan en mene väliin, jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta on aivan varmaa, etten ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. Yksi syy on se, että raiskaajat ja pahoinpitelijät, jotka yleisillä paikoilla suoritettavissa akteissa pääsääntöisesti ovat kolmannen maailman tulokkaita, ovat yleensä aseistettuja ja erittäin halukkaita vahingoittamaan ja tappamaan. En halua kuolla. Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä". Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan." (Jussi Halla-Aho 13.9.2007 Scripta)
  • "Minua ihmetyttää kokonaisvaltaisesti, miksi muslimeilla on niin suuri halu tuottaa kipua heikoimmassa asemassa oleville, kuten eläimille, lapsille ja naisille. Mielestäni tämä kaava on aika selkeä. Miksi musulmaanit hyppelevät munat pystyssä mölähdellen, kun päitä katkotaan tai jotakuta lyödään raipalla?" (Jussi Halla-Aho 8.2.2007 Scripta)
  • "Somalit ovat perineet suomalaisessa tajunnassa sen position, joka vuosisatojen ajan kuului romaneille. On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista." (Jussi Halla-Aho 10.1.2007 Scripta)
  • "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti." (Jussi Halla-Aho 23.3.2006 Scripta)

Nämä lainaukset ovat oleellisia lainauksia Jussi Halla-ahon ja hänen johtamansa puolueensa luonteesta ja siitä muutoksesta, jota hiljalleen aloitettiin jo vuosikymmen sitten puhumalla ja öyhöttämällä, toistamalla ja toistamalla rasistisesti ja vihamielisesti, koko maata vihaan ja vihalla argumentoidun moraalisen skaalan laventamiseen totuttamalla. Yhtäkkiä olemmekin tilanteessa, jossa väkivallalla mässäily ja ihmisten hukkumisen toivominen on hallituspuolueen puheenjohtajalle ihan validia puhetta. Eikä kukaan korvaansa lotkauta.

Ja tämä puhe on tuttua koko uudelle PS:n johtonelikolle:

1. varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Huhtasaari.
2. varapuheenjohtajaksi valittiin Teuvo Hakkarainen.
3. varapuheenjohtajaksi valittiin Juho Eerola.

Miettikää hetki: maamme hallituspuolueen puheenjohtaja ihan vakavissaan on halunnut sanktioida hukkuvien pelastamisen Välimerellä ja jonka mielestä muslimi on esteettinen haitta, 1. varapuheenjohtaja ei usko evoluutioon ja avoimesti Risikon tavoin tsemppaa Rautatieaseman rasisteja 'suomalaisuuden toivoina', 2. varapuheenjohtaja sai jo tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja jonka mielestä muslimit pitäisi sulkea Suomen rajojen ulkopuolelle ja 3. varapuheenjohtaja on avoimesti ehdotellut, miten ihmisarvot pitäisi laittaa maahanmuuton vuoksi telakalle ja unohtaa. On tämä kyllä melkoinen farssi.

On absurdin tuolla puolen todeta totuus: Perussuomalaisten johdossa on nyt 'Hommaforum'. Halla-aho. Huhtasaari. Hakkarainen. Eerola. Kaikki hyvin, hyvin selkeästi ihmisarvokriittisiä puolifasisteja ja puhtaita rasisteja. Ihmisoikeudet ovat heille sopimuksenvarainen asia ja pelkkä vitsi. Naisten, homoseksuaalien ja vähemmistöjen oikeuksille he nauravat. Ja kaiken tämän takana on Timo Soini. Hän hyötyi Jussi Halla-ahon ja muiden nuivien eskapitien puolueelle tuomasta kannatuksesta ja hän itse sai nuivat kyytiinsä ottamalla kaipaamansa ministerin salkun: ulkoministerin paikan nykyisessä hallituksessa. Timo Soinin visio toi rasistit hallitukseen ja Timo Soinin mistään piittaamaton itseään rakastava opportunismi normalisoi rasimin Suomessa ja teki siitä validin kannanoton ja mielipiteen räjähtäviä lepakoita, nakkimukia ja fillarikommunisteja unohtamatta.

Timo Soini nosti naureskellun jämäpuolueen Suomen toiseksi suurimmaksi lupaamalla kansalle muutosta - ja nyt me nauramme sille jälleen. Perussuomalaiset on nyt ja jatkossa vielä vahvemmin puolue, jota Kansa kiinnostaa vain silloin, kun ääniä kaivataan. Ja tuota puoluetta kaipaa vain se osa Kansaa, joka haluaa elää kurituksessa ja herran nuhteessa ja joka omaa alemmuuskompleksiaan korjatakseen haluaa kiusata vielä heikompia (pitäähän se päivittäinen vihan adrenaliinipiikki jostain saada). Eskapismi elää vahvana tuossa puolueessa, jolle fakta on vain yksi vaihtoehtoinen näkemys ja jonka motoksi muotoutuu 'muslimin vihaaja on minun ystäväni'.

Hallituksessa toimiessaan Timo Soini on tehnyt kireää maahanmuuttopolitiikkaa, eikä Timo Soinia ole pienen ihmisen asia kiinnostanut, vaan köyhää ja kurjaa on entisestään kuritettu (kunhan neggeriä kuritetaan vielä enemmän). Siihen on siis syynsä, miksi puolueen kannatus on romahtanut (jota he eivät itse suostu ymmärtämään). Ja tästä huolimatta tämä puolue pyrkii nostamaan kannatustaan valitsemalla itselleen puheenjohtajan, jota tuntuu edelleen eniten kiinnostavan vain maahanmuuttopolitiikka ja jonka talouspoliittiset linjaukset ovat luokkaa 'sosiaaliturva on luksusta' ja 'verotus on saatanasta' ja jonka talouspolitiikka on kokonaisuudessaan oikeammalla kuin entisellä puheenjohtaja Soinilla on ikinä ollut. Puolue tuntuu uskovan, että kurittamalla köyhää ja erityisesti sitä 'neggeriä', Suomi nousee ja kurjuus on iäksi katoavaa. Uskoisitte jo, ei toimi.

Mutta älkää kuvitelko, että Timo Soinin luomus olisi katoamassa. Ei se mihinkään katoa, vaan se on nyt vasta lopullisesti syntynyt ja näyttänyt todellisen luonteensa: Halla-ahon johtama puolue nimenomaan ON Timo Soinin luomus, hän sen teki ja hän teki sen tarkoituksella. Soinin luomus ei siis mihinkään kadonnut uuden johtonsa vuoksi, vaan puolueen sielu on vihdoin paljastunut kaikille. Ja se sielu on juuri se, mistä minä ja moni muu olemme jo vuosia puhuneet: PS on aina ollut rasistinen, ihmisiä eristävä, epävakaudesta elävä, vihamielinen, ylimielisen junttikuplan menneisyyden harhakuvaan takertuva puolue, jonka sielu saa ravintonsa heikomman kyykyttämisen synnyttämästä vallantunteesta ja tosiasioista piittaamattomasta ryhmäpierun lemussa itseään marinoivasta identiteettipolitiikasta.

Jos perussuomalaisuuden voisi tiivistää, kuten yksinkertaisen öykkärin nyt periaatteessa aina voi, niin se tiivistys olisi muotoa: 'Minä, minä, minä ja neggeriä turpaan'. Juuri noin brutaalista kuonasta on kyse. On helppo todeta, että Perussuomalaisten linja on vihdoin puhtaan perussuomalainen: rasismi-fasismi-vaihtoehtoinen totuus. Perussuomalaisten agendaksi taantuu Halla-ahon ja hänen tukenaan olevan johdon toimesta entistä voimakkaammin 'maahanmuutto-islam-islamisaatio-maahanmuutto-neggeriä turpaan'- linja. Tätä on tilattu ja nyt sitä saadaan koko rahan edestä. Köyhän asiaa ajetaan jatkossakin vain sillä teemalla, että kunhan 'neggerimiesmuslimi' pysyy rajan takana, niin köyhälle riittää edelleen tarinoissa ja lupauksissa enemmän (mutta ei tietenkään päätöksissä, sillä Terrafamekin tarvitsi niitä rahoja kipeämmin). Köyhä saa edelleen pysyä nöyränä ja hiljaisena ruodussa, sillä köyhyyshän on oma moka.

Minun on vaikeaa uskoa, että yksikään puolue Suomessa suostuu tekemään yhteistyötä karvansa lopullisesti paljastaneen rasistipuolueen kanssa. Nyt olisi oiva hetki muille hallituspuolueille päästä eroon puolueesta, jonka panttivankeina ovat joutuneet sietämään rumaa maahanmuuttopolitiikkaa ja joka on vastoin muiden hallituspuolueiden arvoja. Ruminta seurattavaa nimittäin olisi, jos Suomen hallitus jäisi edelleen entistä nuivemman, entistä yksipuolisemman, entistä enemmän Eurabiasta poliittista voimaansa ammentavan islaminhoisen rasistipuolueen panttivangiksi, jolle tulevaisuudessa mikään ihmisarvorikkomus ei olisi liian rumaa. Jos hallitus jatkaa nykyisellä koostumuksellaan, koko hallitus tulee lopullisesti leimaantumaan perussuomalaisten myötä.

Perussuomalaiset saivat jo normalisoitua rasismin, muukalaisvihan ja vihapuheen. Nyt olisi aika ottaa Suomi takaisin. Oletteko te valmiina siihen, Kokoomus ja Keskusta?


Slunga-Poutsalo ja Soini. Kun he tajusivat, mitä on tullut luotua ja kun he tajusivat luomuksensa syövän heidät elävältä. 

Sitä saa, mitä tilaa.

Kuva: Mikko Vähäniitty