Oslon ja Utöyan iskuista kuusi vuotta - Haura Luhtasaari: "Myös Breivik oli uhri"

22.07.2017

Oslon ja Utöyan joukkosurmasta on tänään kulunut kuusi vuotta. On aika hieman pohtia, mistä tuossa teossa oli taustalla ja miten se on vaikuttanut Suomessa ja mitkä ovat teon vaikutukset pohjoismaiseen ajatukseen hyvinvointiyhteiskunnasta.

Tapahtuman merkitystä valottaakseen haastattelin Suomen Valkoinen Tulevaisuus- puolueen porilaista puheenjohtajaa ja puolueensa juuri nimeämää presidenttiehdokasta Haura Luhtasaarta.

.......................................................................................................................................................................

Aloitan yksinkertaisella kysymyksellä: "Mitä mieltä olet tänä vuosipäivänä Anders Breivikistä?"

Haura Luhtasaari: "No olihan hänen tekonsa nyt hieman brutaali, mutta kreatonismin näkökulmasta teko oli ihan ymmärrettävä. En minä sano, että minä silti hyväksyn tekoa, mutta ihmiset, jotka ovat sotkemassa korkeamman voiman suunnitelmia, ovat uhka sille maailmalle, jonka tunnemme. Sillä jos me päästämme tänne apinoita, maailmamme muuttuu apinoiden maailmaksi ja siksi rajat on laitettava kiinni, sillä apinoita emme ole, vaan ihmisiä".

Haastattelija: "Vertaat siis pakolaisia apinoihin?"

Haura Luhtasaari: "No tuo nyt on haastattelijan omaa tulkintaa. Eivät pakolaiset ole mikään uhka, vaan islam ja islamia tulee saada kritisoida. Ja mitä enemmän islamia, sitä enemmän raiskauksia, pedofiliaa, väkivaltaa ja tummaa ihoa, sanoohan tuon nyt tolkkukin ja katso Malmöön! Haluaako haastattelija tuhota sen yhteiskunnan, jonka valkoiset veteraanimme ovat rakentaneet?"

Haastattelija: "Eli islamin kritisointia on yleistää niitä epäkohtia, joita on koko maailmassa kaikissa yhteiskunnissa, liittyväksi vain islamiin ja sitä kautta muslimeihin. Muslimien sortaminen on hieman outoa islamkritiikkiä."

Haura Luhtasaari: "Haastattelija nyt punaviherpesee islamia, eikä tunnu ymmärtävän islamin luonnetta. Siihen islamiin kun kerran oppii, ei siitä eroon pääse. Muslimit tuovat islamin ongelmat tänne ja siksi muslimien maahanpääsyn esto on islamin maahanpääsyn estoa ja siten islamkritiikkiä. Siksi Breivik on minulle inspiraation lähde ja lupaus valkoisesta tulevaisuudesta".

Haastattelija: "Mutta onhan muslimeita ollut Suomessa jo yli sata vuotta. En ole havainnut esimerkiksi Suomessa asuvien tataarien olleen kovin merkittävä uhka Suomelle".

Haura Luhtasaari: "Taas tuo tataarikortti! Ihan kuin tuhannet tataarit Suomessa olisivat joku todiste yhtään mistään. Eivät tataarit todista islamin pahuutta vastaan lainkaan. Katso ympärillesi, katso Ruotsiin ja kysy Pariisin pommi-iskun uhreilta, että mitä islam oikeasti edustaa. Se edustaan pahuutta".

Haastattelija: "Eli tuhannet ja taas tuhannet muslimit Euroopassa saati miljardi muslimia muualla maailmassa eivät riitä todistamaan sen puolesta, että islam ei itsessään ole mikään väkivallan, saati terrorismin syy, mutta mikään ei tunnu estävän muslimeista tehtäviä yleistyksiä sen perusteella, että he ovat yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa ja parhaillaan myös tappavassa terrorismissa. Hieman valikoivaa tulkintaa, sanoisin. Noita tilastoja tulkitsevilla pakkomielteisiltä toki unohtuu, että samoja tilastoja lukemalla havaitsee, miten käytännössä kaikki etniset ryhmät ovat yliedustettuina noissa tilastoissa ja sujuvasti unohdetaan, miten noissa samoissa tilastoissa näkyy se hätkähdyttävä tosiasia, että yli 90% raiskauksista on miesten tekemiä".

Haura Luhtasaari: "Haastattelija ei tunnu tajuavan, että kun muslimi raiskaa, johtuu se hänen sisässään asuvasta islamista. Kun valkoinen raiskaa, on se minihameen aiheuttaman vetovoimatekijän vika. Ei valkoiselta mieheltä voi loputtomiin vaatia sitä, että he hallitsevat kehonsa täydellisesti, kun heidän jatkuvasti annetaan ymmärtää, mutta heille ei ymmärretä antaa. Kyllä valkoinen mies on uhri tässä kohtaa ja noita vetovoimatekijöitä tulisi Suomessa karsia".

Haastattelija: "Tilastorotuoppien mukaisesti tässä kohtaa pitäisi syyllistää miestä, jos tilastotulkinnoissa oltaisiin yhtään johdonmukaisia. Tässä nykyisessä rotuoppiteoreetikkojen halla-ahonarratiivissa mies- sukupuolta ei saa syyllistää, vaan miesasiamiehet ja muut Hevosen Kyrvät loukkaantuisivat kollektiivisesti tällaisista väitteistä ja tuossa kyynelehtivässä puolustustarinassa olisikin kyse miehen mollaamisesta ja kaikkien miesten loukkaamisesta, sillä eivät kaikki miehet raiskaa, kuten eivät tietenkään raiskaakaan".

Haura Luhtasaari: "Mutta vain harva valkoinen mies syyllistyy esimerkiksi raiskaamiseen. Muslimeille se on lähinnä hupia ja lauantai-illan huumaa ja muslimit kyllä raiskaisivat vielä enemmän, jos he vain uskaltaisivat. Halla-aho ja Immonen ovat kummatkin ansiokkaasti puhuneet siitä, miten tilastot eivät edes kerro totuutta muslimien piilevästä raiskauspotentiasta, joka on valtava. Tästä raiskauspotentiasta pitäisi puhua vielä enemmän kuin realisoituneesta raiskausmäärästä, sillä ne riskit ovat huikeat".

Haastattelija: "Eli oletus siitä, että muslimi on raiskauspotentialtaan huikea, riittää jo muslimin tuomitsemiseen? Miten tuo 'potentia' on todennettu?".

Haura Luhtasaari: "Kyllä se potentia on havaittavissa Koraanista. Lisäksi sosioekonomiset muuttujatkaan eivät tasoita eroja eri etnisyyksien välillä, joten mikä muu voi olla selitys kuin islam ja realisoitunut raiskauspotentia?".

Haastattelija: "Se johtunee siitä, että esimerkiksi seksuaalirikoksissa kriminologien mukaan muutamat sosioekonomiset syyt eivät olekaan merkitseviä, vaan pikemmin ihmisen koulutustaso, henkilökohtaiset tapahtumat, luonteenrakenne ja ihmisen persoonallisuustekijät ovat hyviä indikaattoreita. Sosioekonomiset tekijät typistyvät usein vain muutamaan muuttujaan palkkatasosta lähtien, eikä ihmistä voi typistää muutamaan muuttujaan".

Haura Luhtasaari: "Kriminologia? Kuulostaa joltain evoluutioteorialta, joka on hölynpölyä. Kriminologia on hömpötystä, jonka tarkoitus on vain valkopestä islamia ja syyllistää valkoista miestä muslimien teoista. Scriptassa oli hyvä artikkeli aiheesta, haastattelijan kannattaisi tutustua siihen".

Haastattelija: "On hieman veikeää, miten valkoisten kanssa vastaavaa tilastotulkintaa muslimien kohdalla ei tehdä, sillä muslimeista kun promille syyllistyy johonkin, se on merkki rappiokulttuurista, vanhoillisista arvoista ja siksi heidät tulisi ampua tarvittaessa jo Turkin rajalle. Tämän vuoksi Halla-ahokin ehdottelee, että pakolaiset saisivat hukkua Välimerelle, jotta he eivät tulisi ja saastuttaisi puhdasta ja herkkää kulttuuriamme. Siis sitä, joka on aina ja aikojen alusta asti (siis siitä asti, kun saamelaiset ajettiin pakosalle) ollut monikulttuurinen ja monien eri kansojen sulatusuuni (joka voidaan myös suomalaisten genetiikasta havaita kiistattomasti). Johdonmukaisuus ei tuossa halla-aholaisessa maailmassa ole kovinkaan suuressa huudossa".

Haura Luhtasaari: "Nyt kyllä syyllistyt vihapuheeseen minua ja halla-aholaisia vastaan. Meilläkin on kansanryhmänä oikeus olla olemassa ja pitää kiinni mielipiteistämme ja kritiikki meitä kohtaan on rasismia".

Haastattelija: "Eivät halla-aholaiset ole mikään kansanryhmä".

Haura Luhtasaari: "Tuo nyt on tuollaista vasemmistolaista hapatusta. Ihminen on aina vastuussa teoistaan ja toisaalta ihmisellä on oikeus reagoida ympäristössä havaitsemaansa pahaan. Halla-ahossa kannattajineen ja Breivikissä kaikissa on yhteistä se, että he kumpikin ovat nousseet pahaa vastaan".

Haastattelija: "Mitä pahaa vastaan?"

Haura Luhtasaari: "No luonnollisesti sosiaalidemokraatteja sekä monikulttuurisuutta vastaan, jotka kummatkin tuhoavat pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan. He ovat kumpikin uhreja ja heidän kummankin tuomiot ovat hyvin kyseenalaisia, sillä ne nyt vaan ovat muutaman tuomarin henkilökohtaisia mielipiteitä".

Haastattelija: "Eli lakia saa vapaasti tulkita haluamallaan tavalla? Eli esimerkiksi äärivasemmistolaisiksi määritellyt ihmiset saivat oikeutetusti kapinoida globalisaatiota vastaan kadulla ja mellakoida?"

Haura Luhtasaari: "No ei tietenkään. Nuo anarkistit ovat väärässä, eikä heillä ole muuta funktiota kuin riehua. Ei se ole ikinä oikeutettua. Breivik ja Halla-aho ovat täysin eri asia, sillä he olivat oikeassa. Sanoohan sen nyt tolkkukin, että saahan sitä itseään puolustaa vaikka sitten ampumalla pohjoismaalaisia demarinuoria, koska ne demarithan ovat niitä maailmankaikkeuden alhaisimpia matelijoita. Toki he eivät ole mitään käärmeitä, vaan ehkä jotain sisiliskoja, sillä olisi ääripuhetta puhua käärmeistä, enkä minä nyt ole mikään ääripään edustaja".

Haastattelija: "Eli on oikeutettua puolustaa itseään jopa ennakoivasti väkivallalla syyttämällä kollektiivina ihmisryhmiä? Eli väkivallan oikeutuksena voi käyttää reaktiota ympäristöönsä? Sama kai sitten pätee kaikkiin ihmisryhmiin? Myös muslimeihin?".

Haura Luhtasaari: "Väkivaltaan johtaa tämä hyssyttelevä kulttuurimme, jossa asioista ei saa puhua niiden oikeille nimillä ja Breivikin teko oli vain valkoisen turhautuneen miehen keino tuoda mielipiteensä esiin. En minä tuota tekoa täysin hyväksy, sillä olisi sitä nyt pienempikin uhrimäärä riittänyt, mutta ei pitäisi liikaa kritisoida isänmaallisia ihmisiä ja kyseenalaistaa totuutta islamista, sillä kyllä se sellainen puhe vain lietsoo vihaa ja silloin äärioikeistolaisille tulee paha mieli. Ja tietäähän haastattelija, miten käy, kun ihminen ei saa toteuttaa itseään? Väkivaltana se purkautuu! Muslimit ovat eri juttu, sillä heidän väkivaltansa on koodattu Koraaniin ja siten muslimin kulttuuriperimään".

Haastattelija: "Eli muslimeilta voi viedä heille kuuluvan ihmisarvon pois siksi, että heihin on 'koodattu' väkivalta?".

Haura Luhtasaari: "Kyllähän sen nyt sanoo tolkkukin, että tässä maailmassa pitää nähdä kokonaisuus ja kompromisseja on tehtävä. Emmehän me voi elää missään ihmisoikeusfundamentalistien maailmassa, jossa ei ole enää sijaa mielipiteille. Dialogi on on säilytettävä kaikkien ihmisten kanssa. Ja ainoa ryhmä, joka ei tästä piittaa, ovat suvakit, jotka ovat ainoa oikea ääripää".

Haastattelija: "Sanot siis, että esimerkiksi Helsingissä riehuvat Marco DeWitin joukkiot, joita olet julkisesti myös sympannut, eivät ole mitään ääripään edustajia, vaan mystiset suvakit ovat ääripäätä, vaan he ovat sinun kirjoissasi edelleen suomalaisuuden toivoja ja Marco DeWit on vain uhri Breivikin lailla, jonka Suomi on pakottanut rasistiseen vihanlietsontaansa?".

Haura Luhtasaari: "No kyllä Marco on karismaattinen isänmaan mies. Sehän lisääntyykin kuin kani ja tekee Suomeen lisää hyviä suomalaisia. Ei lisääntymisessä ja suomalaisuudessa ole mitään äärimmäistä vai väittääkö haastattelija niin?".

Haastattelija: "No en väitä. Onko sinulla tähän haastattelun lopuksi viestiä norjalaisille tänä surun päivänä?".

Haura Luhtasaari: "On. Pitäkää huoli maastanne, älkääkä antako sosiaalidemokratian matelijan ryömiä maahanne. Pitäkää kunniassa arvojenne puolustajia ja antakaa heille anteeksi, jos he vahingossa tekevät väärin, sillä he tekevät sen teidänkin puolestanne, he ovat islamisaatiota vastaan käytävän sodan veteraaneja. Kiitos".

Haastattelija: "I rest my case".

Haura Luhtasaari: "Sinä olet rasisti".

........................................................................................................................................................................

Haastattelun jälkeen olin hieman hämilläni. En keksi tähän loppuun muuta kuin laittaa tämän yhden kuvan. Tämä kertoo oleellisen koko haastattelusta:

Esitän enää yhden kysymyksen ja sen esitän teille jokaiselle: missä sinä olit silloin, kun tolkusta tuli vitsi ja siitä tuli osa kieltä ja julkisen puheen epätermistöä, jolla pyritään sisäänrakentamaan normaaliin puheeseen ihmisten erottelu kuin järkevänä kannanottona.

Minä olin kotona ja pohdin, minkälaisen maailman me olemmekaan jättämässä pojilleni. Minä en halua tätä tolkun maailmaa. Minä vaadin enemmän, vaadi sinäkin, ihminen.