Laura Huhtasaari, jihadistin morsian

10.09.2017

Muistutus siitä, mitä tarkoittaa vihapuhe. Tämä kun tuntuu olevan epäselvää ihan eduskunnassamme asti. Kun olette lukeneet tämän, olleet hetken hiljaa, pureskelleen ja punninneet lukemanne, lukekaa seuraavaksi tämä:

Olkaa vielä hetki hiljaa. Älkää reagoiko. Miettikää, miltä tämä puhe vaikuttaa, miltä se tuntuu, mihin se perustuu.

Tuossa Laura Huhtasaaren islamisaatiopuheessa kyse on yksinkertaisesta asiasta: kyseessä on yksi monista länsimaisen kulttuurin sisällä syntyneistä uhkanarratiiveista, joka perustuu vastakkainasetteluun muslimit vs. me muut (me valkoiset heterot). Tyypillistä näille uhkakertomuksille ovat ulkopuolisten uhkien kärjistäminen todelliseksi ja välittömästi länsimaalaisia ihmisiä ja arvoja uhkaavaksi ilmiöksi, jonka taustalla on suunnitelmallisuutta ja selkeästi havaittavaa tavoitteellisuutta. Puhumalla islamisaatiosta, oikeistopopulisti a'la Huhtasaari pyrkii redusoimaan kaikki muslimit yhden, yksiselitteisen ja ainoan islamin edustajiksi ja siten näiden ihmisten toiminnan ainoa selittävä motiivi on islam (joka tarkoittaa pahuutta).

Miettikää hetki, miten puhdas esimerkki vihapuheesta onkaan tuo Laura Huhtasaaren puhe? Ja mitä tekee media? No, se antaa tuolle vihapuheelle tilaa ja toistaa sitä kritiikittä.

Miettikää hetki sitä, miten vihapuheesta on tullut normaalia, presidenttiehokkaalle sopivaa, tolkun ihmisen puhetta nyt vuonna 2017. Aika hiljaiseksi vetää. 

Muistatteko myös, miten ihmiskaupan uhrit saattavat Laura Huhtasaaren edustaman, ihmiskriittisen puolueen mukaan olla vain huoria, jotka eivät ansaitse apua?

Tällä samalla puolueella on pitkä jatkumo ihmiskriittisiä pohdintoja lähtien homojen ampumisista, itsemurhille nauravien julkirasistien kutsumisesta isänmaamme toivoiksi ja ihmisarvoja kunnioittavien ihmisten kutsumisessa ääripään edustajiksi. Miettikää hetki, miten surullisesta ilmiöstä siinä on kyse, jossa nämä huorittelijat ovat niitä Tolkun Ihmisiä.

Täällä sitä tuoretta ja oikeaa tarinaa niistä ihmiskaupan uhreista eli noista Eerolan 'huorista':

-"Libyan leireillä on tietty tehtävä: niissä viruvat naiset ja lapset valmennetaan työskentelemään prostituoituina. Monilla tytöillä ei ole kokemusta sukupuolielämästä, kun heidät lähetetään perheistään.

- Libyassa tytöt menettävät viattomuutensa. Arabimiehet tulevat ja harrastavat muutamasta lantista seksiä heidän kanssaan tai heidät lähetetään kadulle myymään itseään, kertoo sisilialaisen turvakodin työntekijä Antonia Godwin

Godwin sanoo, että yhä nuoremmat tytöt joutuvat ihmiskaupan uhreiksi. Osa heistä on vain 13-vuotiaita.

- Useimmat tytöt, varsinkin rahattomat, ovat joutuneet myymään itseään jokaisella rajanylityspaikalla matkalla Nigeriasta Libyaan. Niin se vain toimii, Godwin sanoo.

Godwin on itsekin Nigeriasta ja tietää, mistä puhuu. Hän joutui ihmiskaupan uhriksi 14 vuotta sitten."-

Miettikää, että tuo huorittelujengi saa edelleen tilaa mediassa ja osa ihmisistä pitää heidän puheitaan järjen ääninä ja ihan valideina kannanottoina. Aika perverssiä, eikö vain? Nyt saatte reagoida, nyt pitää reagoida.

Niin kauan kuin Suomen viranomaiset eivät tunnista edes täydellä varmuudella ihmiskaupan saati kidutuksen uhreja ja niin kauan kuin meillä on eduskunnassa poliitikkoja, joiden mielestä ihmiskaupan uhrit ovat vain kohtalonsa ansanneita huoria, meidän ei tule palauttaa yhtäkään ihmistä Afganistanin kaltaisiin maihin. Kun meidän oma järjestelmämme resoluutio on poliittisesti ohjattu epätarkaksi, emme me voi olla täysin varmoja tehtyjen päätösten tarkkuudesta. Yleisen oikeustajun mukaan on parempi olla tekemättä lopullisia päätöksiä, jos varmoja päätöksiä ei kyetä tekemään. 

Miettikää hetki sitä, että juuri nämä laurahuhtasaaret ja juhoeerolat ovat myös laatineet nykyisen maahanmuuttopolitiikkamme. Mitäs siitä tuumaatte, hyvät kansalaiset? Yllättääkö, että se politiikka ei korjaa mitään, vaan ylläpitää etnistä painetta ja etniseen erotteluun perustuvaa ihmisvihaa? Ei, se ei todellakaan ole mikään yllätys, vaan laaditun politiikan looginen seuraus, jossa on unohdettu täysin se, että syyttömien ei tule kärsiä siitä, että laurahuhtasaaria pelottaa.

Mutta miettikää tässä kohtaa myös sitä, miten ISIS:in päätavoite Euroopassa on lietsoa etnistä vihaa ja erityisesti polarisoida suhteet muslimien ja kaikkien muiden välillä. Ja tämän pohdinta on isossa kuvassa hyvin, hyvin oleellista, sillä se selittää myös perussuomalaisen rasismin dynamiikan.

Sillä ISIS:in propagandalla ja terrori-iskuilla pyritään luomaan ilmapiiriä, jossa mahtivalkoinen valtaväestö alkaa syyllistämään kaikkia muslimeja terrorismista ja jotta täällä Euroopassa aina asuneet muslimit saataisiin tuntemaan tulleensa ajetuksi ahtaalle. 

Huomaatteko, miten nämä laurahuhtasaaret ja juhoeerolat tekevät täsmälleen samaa kuin tekee ISIS? Ei ISIS ole ainoa, joka kykenee vihapuheeseen ja pelon lietsomiseen. Katso Laura Huhtasaarta, näet tuuheapartaisen jihadistirekrytoijan.

ISIS ja muut jihadistit ovat tietoisesti käyttäneet hyväkseen Euroopan pakolaiskriisiä. On helppo lietsoa vihaa lisää, kun se viha vierasta vastaan on kytenyt täällä jo 70-luvulta asti Eurabia- satujen ja islamisaatiotarinoiden muodossa. ISIS pyrkii tietoisesti herättämään nuo tarinat henkiin antamalla niille sisältöä. Se ei ole sattumaa, että jihadistirekrytoijat tekevät kaikkensa saadakseen turvapaikanhakijoita toteuttamaan iskujaan ja sitten ottamaan niistä kunniaa itselleen. On selvää, miten jihadistit vain hyötyvät kaiken maailman huhtasaarien ja muiden rasistien puheista, sillä he ovat ISIS:illä töissä: ääripäät ruokkivat toinen toistaan. Ja nämä ovat niitä todellisia ääripäitä, nuo oikeiston mahtivalkoiset rasistit ja jihadistit.

Tämä on yksinkertaisesti se ilmapiiri, jossa jihadistit nimenomaan pystyvät helposti levittämään propagandaansa, sillä tässä ilmapiirissä vihan propagandalle syntyy mitä otollisin kaikupohja. Siksi Euroopassakin nyt vuonna 2017 asuu muslimeita, jotka uskovat vilpittömästi siihen, että länsimaat sortavat muslimeita kaikkialla, että länsimaat pommittavat muslimien koteja vain siksi, että länsimaiset ihmiset vihaavat kaikkia muslimeita ja siksi tarina siitä, miten jihadistit ovat muslimeiden ainoita todellisia suojelijoita, saa kaikupohjaa niissä vihan eristämissä kuplissa, joissa radikalisoituneet muslimit elävät. ISIS:illä ja oikeiston hyödyllisillä idiooteilla perussuomalaisista lähtien on yhteinen tavoite: ajaa muslimit Euroopassa nurkkaan, eristää heidät ja saada heidät tuntemaan, miten he eivät kuulu Eurooppaan ja miten heidän tulisi nöyrtyä, olla hiljaa, palvella - tai painua hevonkuuseen koko mantereelta. Siihen on syynsä, miksi äärioikeisto pelaa ISIS:in pussiin, sillä he pelaavat samaa peliä, he pelaavat kumpikin pelon politiikalla, joissa nuo kaksi ovat ne todelliset, ihan oikeat toisiaan lietsovat ja toisistaan elävät ääripäät. Ja me tolkun ihmiset joudumme luovimaan siinä välissä. Ei ole meilläkään helppoa

Uskokaa tai älkää, siihen on syynsä, miksi Laura Huhtasaari nimettiin perussuomalaiseksi presidenttiehdokkaaksi. Ja se syy on yksinkertainen: saada mediatilaa vihapuheelle ja etniseen erotteluun tähtäävän politiikan promotoimiseen. Huhtasaari todellakin on ISIS:illä töissä.

Siksi meidän tulee lopettaa pelon lietsominen. Siksi meidän tulee lopettaa dehumanisaation edistäminen. Siksi minä vetoan meihin kaikkiin, siksi minä vetoan mediaan, siksi minä vetoan journalisteihin: kutsukaa rasistia rasistiksi, kutsukaa vihapuhujaa vihapuhujaksi. Kutsukaa Laura Huhtasaarta rasistiksi ja osoittakaa se, kutsukaa Laura Huhtasaarta vihapuhujaksi ja osoittakaa se.

Ja sen jälkeen, kun toimitte oikein, älkää enää antako ilmaista tilaa, älkää mainostako, älkää uusintako rasistista tarinaa, älkää toistako sitä ilman kritiikkiä, älkää tarjotko sitä ilman diagnoosia ja ilman hoitosuunnitelmaa.

Minä pyydän, toistakaa perässäni: "Laura Huhtasaari, rasisti. Laura Huhtasaari, jihadistin morsian".

Ja tämän jälkeen: antakaa hänen tarinoilleen vain hiljaisuus. Me ansaitsemme tämän hiljaisuuden, nuo vihatut ihmiset ansaitsevat sen. Eihän tämä ole vaikeaa, eihän?