Kun tolkun ihminen päätti tuijottaa vieraan miehen penistä #rasismi

20.03.2017

-"Lapsena Pekka löi minua lapiolla. Huusin, ettei noin saa tehdä. Teppo vieressä oli hiljaa. Hän oli tolkun ihminen. Minä ja Pekka ääripäitä."-(Jukka Lindström)

Tämä lainaus tuli jälleen lihaksi ja vereksi Helsingissä. Kun turvapaikanhakija halusi mennä vessaan, häntä kaasutettiin kaasuaseella. Ihan tuosta vain.

Eikä kukaan mennyt väliin.

Kukaan ei tehnyt elettäkään, että provokaatio laantuisi.

Päinvastoin: ihmiset kuvasivat tapahtumaa. Ihmiset kuvasivat, kun aikuiset suomalaiset miehet pyrkivät estämään turvapaikanhakijan menemästä vessaan. Tolkun ihminen ei hätkähdä, kun havaitsee kiusaamista: hän ottaa kameran ja alkaa kuvaamaan. Pitäähän sitä todistusaineistoa saada, sanohaan sen nyt tolkkukin. Ja ne vessat: ovathan ne nyt suomalaisille ja vain satunnaiseen käyttöön, sanoohan sen nyt tolkkukin.

Tolkun ihminen ei hätkähdä. Tolkun ihminen ymmärtää.

-"Tämän hetkisten tietojen ja asianomistajien kertomusten mukaan uhri ja hänen kaverinsa olivat aikeissa mennä Rautatientorin kulmalla olevaan käymälään, mutta kantasuomalaiset miehet olivat tämän estäneet", Juvonen sanoo.

Tilanteen päätteeksi ulkomaalaista, hieman yli 20-vuotiasta miestä suihkutettiin kaasusumutteella kasvoihin. Tämän jälkeen uhri meni läheiseen ravintolaan huuhtelemaan kasvojaan, mutta perässä seurasi sumutustilaneessa mukana olleita miehiä. Nämä uhkailivat poliisin tietojen mukaan sumutetta silmiinsä saanutta miestä ja tämän kaveria hetken aikaa ravintolassa."-

Aiemmin tässä kuussa turvapaikanhakija yritti tehdä itsemurhan Rautatieasemalla hirttäytymällä puuhun. Näitä tapauksia on Suomessa ollut yli 70, joista 5 on päätynyt kuolemaan. Tolkun ihminen ei hätkähtänyt tätäkään. Tolkun ihminen tarjosi vahvempaa köyttä ja epäili jopa hirttäytymistä vain lavastukseksi. Tolkun ihminen tietää aina paremmin.

Helsingin Rautatientorilla on jo toista kuukautta jatkunut kaksi mielenosoitusta. Ja kummatkin ovat ihan laillisia, lakien mukaisesti ilmoitettuja ja sinällään niissä kummassakaan ei ole mitään ongelmaa.

Toisessa mielenosoituksessa turvapaikanhakijat osoittavat mieltään heidän mielestään epäinhimillistä turvapaikkapolitiikkaa vastaan ja toisessa osoitetaan mieltä turvapaikanhakijoita vastaan. Toinen näistä mielenosoituksista tarjoaa ohikulkijoille teetä ja tarinoita, toinen tekee toistuvia häiriköintiretkiä toisen luo provosoidakseen huutaen: "Invaders, go home".

Näistä toisen mielenosoituksen osallistujat ovat viime aikoina myös oman sotaretoriikkansa mukaan tehneet yöllisiä partisaani-iskuja vihollisen selustaan. Tolkun ihminen sanoo, että onhan tuo ihan ymmärrettävää, että ovathan ne turvapaikanhakijat hieman uhka, sillä on ISIS ja sitten ovat ne burkat ja ne suomalaista kulttuuria nakertavat uimahallivuorotkin. Onneksi tolkun ihminen puolustaa uimahallejamme vieraan aineksen invaasiolta käymässä tuijottamassa vieraiden miesten peniksiä siellä uimahalleissa. He vaativat, että penisten pitää näkyä. Penikset esiin, Suomi Ensin! Se on suomalaista! Tolkun ihminen ei häkelly, vaan ymmärtää ja hyväksyy, sillä onhan uimahallin penispartiossa tolkkua.

Ja nyt turvapaikanhakijalle tarjotaan kaasua. K-A-A-S-U-A.

Jokainen voi ihan itse todeta tästä videosta, mitä oikein tapahtui. Provokaatio ja kaasutus. Ei siinä muuta tapahdu. Ja kuten huomaatte, ihmisiä on paikalla, eikä kukaan mene väliin, eikä kukaan poistu paikalta (sillä mitään uhkaa ei ole). Ja miksi kukaan väliin menisikään, sillä tolkun ihmisen mielestä kyse on vain kahden ääripään nahistelusta ja olisihan turvapaikanhakijan pitänyt ymmärtää olla käyttämättä julkista vessaa. Eivät nuo vessat ole jatkuvaan käyttöön, sanoohan sen nyt tolkkukin.

Tolkun ihminen pohtii, että ehkä olisi aika sulkea nuo kummatkin mielenosoitukset. Sillä onhan se nyt inhaa kritisoida suomalaista politiikkaa näinä kovina aikoina. Pitäisi vaan ymmärtää. "Olisivat kiitollisia, että saivat edes mahdollisuuden täällä Suomessa ja kaurapuuroa vastaanottokeskuksessa", miettii tolkun ihminen jatkaen: "Eikä Suomi voi olla koko maailman sosiaalitoimisto, että pois vaan kadulta".

Tolkun ihminen ymmärtää, että perusoikeuksista voi tinkiä, jos kadulle tulee roskia ja jos mielenosoituksen viesti on epämiellyttävä. Eihän tolkun ihminen halua pahoittaa mieltään, hän haluaa vain elää rauhassa. Siksi tolkun ihminen ei ota kantaa:

Loppuun on helppo lainata itseään viisaamman miehen sanoja:

-"Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus ei ole aiheuttanut häiriöitä. Ainoat häiriön aiheuttajat ovat nämä heidän ympärillään pyörivät riidanhaastajat.

Tällaista saa siis tapahtua Helsingin paraatipaikalla jatkuvasti. Poliisi ei voi olla paikalla koko ajan, joten nyt pitää esittää otsikon kysymys Helsingin kaupungin rakennusvirastolle ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille:

Kuinka kauan Helsingin kaupunki aikoo sallia paraatipaikallaan kiihottamisen kansanryhmää vastaan, rikokseen yllyttämisen ja pahoinpitelyt?"- (Sakari Timonen)

Minä puolestani kysyn, että miten kauan me siedämme itseämme, kun me emme sano mitään, vaikka ihminen kiihottaa julkisessa tilassa vihaan toista vastaan? Miksi me hiljaa katsomme muualle?

Vai onko kyse siitä, että me siedämme tuota vihapuhetta siksi, että me olemme hiljaa samaa mieltä? Tämäkö on se syy, miksi tolkun ihminen ei hätkähdä, vaan mieluummin puhuu inhottavista ääripäistä tilanteessa, jossa toinen ei halua kuolla ja toinen haluaa lähettää ihmisen kuolemaan?

Minä en voi olla pohtimatta sitä, kun me sallimme vihapuheen julkisessa tilassa ja katsomme hiljaa muualla, kun itsemurhaa yrittävää ihmistä ilkutaan, mihin me silloin oikein olemme yhteiskuntana menossa? 

Siihen on syynsä, miksi tolkun ihminen ei hätkähdä. Sillä ei hän itse ole kuolemassa, eikä hän siksi välitä. Ja tämä on minusta hyvin surullista.

Nyt on alkamassa rasisminvastainen viikko. Minä kysyn sinulta, ihminen: pitäisikö sinun sittenkin alkaa välittämään? Minusta meidän pitäisi alkaa välittämään tästä maasta. 

Ja se välittäminen pitää aloittaa heti. Ennen kuin uimahallien penispartioista tulee ihan normaali, tolkun asia. Ennen kuin pimeys laskeutuu.