Kun tolkun ihminen nieli tarinan alpakasta #612

12.12.2017

Perussuomalaiset poliitikot ehdottavat kokoontumisvapauden rajoittamista. Ketään ei kiinnosta.

Mikko Kärnä haluaa, että oikeutta osoittaa mieltään rajoitetaan. Ketään ei kiinnosta kiinnosta.

Vesa-Matti Saarakkala julkaisee listan yrityksistä, jotka hänen mukaansa tulee ottaa tarkkailuun 'homorummutuksen' vuoksi. Mitään oikeuksien polkemista ei tässä tapahtunut, joten ketään ei kiinnosta.

Natsit hakkaavat ihmisen tolkun ihmisten 612- kulkueessa, niin syy on provosoijan, mitäs näytti natsivastaista t-paitaa. Nuo väkivallan käyttäjät vain puolustivat natseiksi väärin perustein leimattujen kulkeneiden tolkun ihmisten kunniaa ja tunteita ja siksi provosoitujen pitäisi oikeastaan saada korvauksia käyttämästään väkivallasta, sillä heidät käytännössä pakotettiin siihen. Mutta ketään ei kiinnosta (paitsi natsin tunteet, joita loukattiin, ne olivat oleellisemmat ja jokaisen pitäisi nyt ymmärtää näiden tunteiden ensisijaisuus).

Juha Sipilä valehteli, ettei tiedä mitään Perussuomalaisten hajoamisperformanssista. Ketään ei kiinnostanut.

Mutta kun joku aikoo pitää lastentilaisuuden Töölön torilla, niin Suomi repeää.

Miettikää hetki: natsit voivat hakata ihmisiä kadulla, mutta poliitikot ovat enemmän huolissaan natsien oikeudesta osoittaa mieltään, poliitikot voivat valehdella pääministeriä myöten ja poliitikot voivat ihan vapaasti ehdotella ihmisten perusoikeuksien kaventamista, mutta mikään näistä ei ole moraaliltaan sellaista toimintaa, jonka sanotaan rapauttavan suomalaisten uskoa yhteiskuntaan. Mutta ne alpakat! Töölön alpakkatapahtuma on tässä nykyisessä julkisen keskustelun narratiivissa sellaista (ääripää)toimintaa, joka vie Suomen rappioon. Tässä tarinassa Töölön alpakkatapahtuma edusti ilkeintä valehtelua, fasismia, pyrkimystä estää epäpoliittinen, tolkun ihmisten 612- marssi poliittisella tempauksella lapset kilpenään. Moraalitonta! Itse pahuus on saapunut Suomeen ja sillä pahuudella on Aleksi Pahkalan kasvot!

Hengästyttää.

Ja tätä tarinaa pahasta ilmaisuvapauden rajoittamisesta alpakoiden ja lasten avulla, on jauhettu. Jauhettu. Jauhettu. Ja sitä jumalauta jauhetaan edelleen. Ja minäkin jauhan sitä vielä hetken.

Minä kysyn teiltä aiheeseen liittyen kaksi kysymystä:

  • Kumpi rapauttaa enemmän ihmisten luottamusta yhteiskuntaan: poliitikot, jotka valehtelevat ja haluavat ihan oikeasti kaventaa perusoikeuksia vai ihmiset, jotka haluavat järjestää lastentapahtuman toimien yhteiskunnan sääntöjen mukaan ja lakeja kunnioittaen?
  • Kun mitään alpakkakommunistien sabotaasiyritystä ei sitten edes ollut, niin miksi niin moni ihminen silti uskoi sellaisen olemassaoloon?

Kohdan 1 vastaus lienee selvä: lastentapahtuma, joka toimii lakien ja asetusten mukaisesti, ei voi olla mikään järjellinen uhka minkään asian uskottavuudelle, saati luottamukselle yhteiskuntaa kohtaan. Poliitikoiden ja poliisin toiminta esimerkkitapauksissa puolestaan rapauttaa sitä luottamusta, joka meillä tavallisilla ihmisillä yhteiskuntaamme kohtaan on.

Kohtaan 2 liittyen vastaus onkin monimutkaisempi. Tähän ihmisten uskoon liittyen minulle ei edelleenkään ole avautunut yksi asia: miten laillista lupaprosessia noudattanut tapahtumajärjestäjä voi millään tavalla väittää pyrkivänsä sabotoimaan toista tapahtumaa? Anomalla proseduurin mukaisesti lupaa ja noudattamalla sitä? Toimimalla lain mukaan? Miettimällä, että olisipa kivaa, kun olisi itsenäisyyspäivänä jokin positiivinen tapahtuma kaiken synkistelyn sijaan? Kuulostaapa hirvittävältä: suunnitellaan lastentapahtuma, noudatetaan lakia, noudatetaan yhdessä sovittuja proseduureja ja yhtäkkiä olet itse saatana, joka sabotoi ihmisten perusoikeuksia.

Se, että sabotaasiksi halutaan väkisin nostaa yhteiskunnan lakien ja säännösten mukaan toimiminen, on yhtä loogista kuin väittää minun kanssani samaa työpaikkaa hakevan sabotoivan minun mahdollisuuksiani saada työpaikka. Ymmärrättekö lainkaan, miten naurettava raamitus koko alpakka- casen kohdalla on tehty? Ymmärrättekö lainkaan, miten naurettavaa on edes puhua jostain perkeleen alpakoista? Olemme saapuneet aikaan, jona normaali on epänormaalia ja epänormaali on normaalia.

-"Minä ja muutama muu olemme miettineet, että ignoraus voisi olla natseille pahinta lääkettä tänä itsenäisyyspäivänä."-

Tämä on oleellinen juttu. Näin nimittäin sanoo herra Pahkala siinä lainauksessa, jonka mukaan hän suunnitteli 612- marssin sabotoinnin.

Mutta kokonaisuutena tarkastellen hän vain spekuloi yleisesti, että tietää alpakkasuunnitelmia olevan. Hän myös pohtii, että tämä suunnitelma saattaa vaikuttaa mahdollisiin mielenosoituksiin, joista ei edes ollut varma (sillä kaupungilta ei mainittu asiasta mitään). Mutta ei hän ollut tapahtumaidean takana nimenomaan painottaen, että nyt tehdään muille hallaa, eikä sellaisesta ole tähän päivään mennessä löytynyt kuin löysään spekulaatioon perustuvaa (epä)näyttöä.

Me voimme tietää vain sen, mitä on sanottu. Ja uskokaa tai älkää, niin tarkoituksellisen sabotaasin olemassaolo on alusta asti kielletty ja kommenteissa on ollut taustalla ajatus siitä, että lupa tapahtumalle on saatu. Lisäksi laki laittaa etusijalle ne tapahtumat, joihin anotaan maanomistajalta lupa. Kun kyse on ilmoitusluonteisista tapahtumista, niissä pyritään noudattamaan perinteitä ja ensimmäiseksi ilmoittaneen etuoikeutta. Ja on myös olemassa esimerkkejä ihan lähimenneisyydessä, joissa mielenosoitus on siirretty jonkun tapahtuman vuoksi (kuten pakolaisten mielenosoitus Helsingin rautatieasemalta festareiden vuoksi). Ja jos/kun jotain siirretään, ei sitä kielletä. Toisin sanoen kenenkään vapautta kokoontua ei siirtämällä rajoiteta, eikä siten kenenkään oikeuksia olisi rajoitettu, vaikka 612 olisi siirretty toisen tapahtuman takia johonkin muualle. Jos tapahtuman järjestäjät siis sanovat, että he halusivat järjestää iloisen tapahtuman, niin se ei kyllä ole olemuksellisesti ketään vastaan, eikä kyse ole mistään itsestään selvästä sabotaasista.

Minulta on jopa kysytty, että miksi Aleksi Pahkalakaan menisi myöntämään toimittajille tapahtumansa todellista tarkoitusperää (siis sitä, jonka kysyjä olettaa motiiviksi). En tietenkään voi vastata Aleksi Pahkalan puolesta ja kysymys tulisi esittää hänelle (kuten on tehtykin, mutta vastaukset eivät ole kelvanneet), mutta veikkaan, että hän ei sellaista sano ääneen ihan vain siksi, että kyse ei ollut hänen tapahtumastaan, eikä hän siten voi määritellä tapahtuman mahdollisia motiiveja. Näyttää pikemmin siltä, että herra Pahkala oli mukana auttamassa tapahtumaa, kun häntä siihen pyydettiin. Hän selkeästi tunnisti sen mahdollisuuden, että Töölön torilla saattaa joku 612- kulkue olla kokoontumassa samaan aikaan, mutta samalla hän epäili sitä, kun kaupungilta toinen tapahtuma kuitenkin sai vihreää valoa. Ei tämän ihmeellisemmästä asiasta ole kyse.

Oleellista on, että itse pääjärjestäjä Jaakko Hilppö on sanonut hyvin selkeästi ja johdonmukaisesti, ettei ollut suunnitellut tapahtumaansa suhteessa 612- marssiin, eikä mitenkään sen sabotoinnin motivoimana. En voi olla pohtimatta, että kuka tässä loppujen lopuksi edes valehteli? Hilppö? Pahkala? Kaikki? Alpakat? Vai voidaanko jotenkin järjellisesti uskottavalla tavalla olettaa, että herrojen Pahkala/Hilppö välillä on joku erityinen telepaattinen, väistämätön yhteys, jonka nojalla voidaan täydellä varmuudella olettaa, että sen minkä toinen heistä tietää tai mahdollisesti epäilee, varmasti myös toinen tietää tai epäilee?

Rautalankaa: Aleksi Pahkala on koko ajan sanonut, että hänestä 612-ignooraus sekä huomion siirtäminen itsenäisyyspäivänä positiiviseen negatiiviseen sijaan olisi parasta juuri nyt vuonna 2017 ja että lastentapahtuma, joka ei edes ollut hänen ideansa, ei ole suunniteltu sabotaasina 612- marssia varten. Silti nyt todeksi jankatussa julkisen keskustelun narratiivissa Aleksi Pahkalan viesti muuttuu muotoon "Pahkala suunnitteli koko tapahtuman 612-marssia vastaan".

Aikamoista. Jotain perverssiä tässä on. Ei tässä keskustelussa ole mitään järkeä.

Mutta muistakaa ne alpakat. Alpakat! Luoja paratkoon, muistakaa ne alpakat! Puhutaan lisää alpakoista ja siitä, miten alpakat murentavat luottamusta yhteiskuntaan ja miten natsien oikeus marssia on oleellisinta ja edes epäilys huomion kiinnittämisestä positiiviseen loukkaa kansan ja natsien oikeustajua! Muistakaa myös natsien tunteet! Alpakat loukkasivat myös tolkun ihmisen tunteita! Älkää myöskään unohtako äärivasemmistoa, Stalinia ja Antifaa! Ne ne vasta ovat pahoja! Älkää missään nimessä puhuko siitä, että natsimarssi oli natsimarssi, jossa pahoinpidellään ja jonka viesti on rasismin ja äärioikeistolainen ihmisten eriarvoisuuden normalisointi.

Hyvät tolkun ihmiset. Siis te, jotka nielitte oikeiston teille omasta likasangostaan syöttämänsä tarinan kikkaroineen kaikkineen, minä kerron teille salaisuuden: kyllä se valehtelu ja sabotaasi olivat vain pelkkää onnetonta spekulaatiota ja koko kohu vain tarkoituksellinen bluffi, jotta 612-marssin todellinen luonne ei paljastuisi. Ja tämä vain siksi, että isänmaallinen tolkun ihminen ei halua tulla nähdyksi aatteellisesti natsina, jonka väriä hän kuitenkin loppujen lopuksi tunnustaa. 

Tolkun ihmiset, te normalisoitte rasismia ja vihaa tekemällä alpakoista ääripäitä ja toistamalla äärioikeiston tarinaa vailla rationaalisen ajattelun alkeita. Hyvä tolkun ihminen, hävettääkö? Minua hävettäisi.


'                                'Alpakkaväki'. Miettikää: joku sanoi noin ihan oikeasti.