Kun alpakat paljastivat ihmisten hulluuden #612

08.12.2017


Tällainen kuvakaappaus leviää netissä. Kuvakaappaus liittyy 6.12.2017 tapahtumiin ja väitteisiin siitä, että pahaakin pahempi Aleksi Pahkala järjesti lastentapahtuman vain siksi, että natsien 612- marssi ei saisi lähteä liikkeelle Töölön torilta.

Eräs versio Aleksi Pahkalan alpakkapahuudesta näyttää tältä ja jonka yo. kuvan väitetään osoittavan todeksi:

-"Alpakkagate: todistusaineisto siitä, että alpakkatapahtuma eli "Suomen 100-vee synttärit Töölössä" oli alun alkaen suunniteltu blokkaamaan natsien mielenosoitus alkuperäisessä muodossaan."-

Kyseinen blogisti unohtaa toki kertoa, että samalla sivulla, josta hän tuon kuvan otti, nimenomaan kerrotaan, miten kyse ei ole tarkoituksellista päällekkäisyydestä ja miten on toimittu viranomaisen antamien tietojen puitteissa ja oletettu lupien pätevän. Mutta kun osan totuudesta 'paljastaa', muuttuu todellisuus halutunlaiseksi.

Helsingin Sanomatkin kirjoittaa näin:

-"Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle"-

Ja lähteenä tuo sama kuva kuin tämän tekstin alussa. Tässä kohtaa edelleen unohdetaan, että samassa kuvassa Pahkala nimenomaan kertoo selkeällä suomenkielellä, että tapahtumia ei tarkoituksella ole suunniteltu päällekkäin, eikä mitään suunnitelmaa jonkun toisen tapahtuman siirtämisestä muualle ollut.

"Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen", hän kirjoittaa ja viittaa 612-kulkueeseen. Tämä on spekulaatiota, joka perustuu viranomaisilta sekä lastentapahtuman paikan omistajalta saatuun lupaan (joka on lain mukaan pelkkää ilmoitukseen perustuvaa tapahtumaa ensisijaisempi). Tämä ei kerro suunnitelmallisesta alpakkasalaliitosta natseja vastaan, sillä missään vaiheessa ei sanota motiivin tilaisuuden järjestämiseen olevan 612- marssi. Koko suunnitelmallisuuden idea 612- natsikulkuetta vastaan karisee erityisesti myös siksi, että siinä samassa tekstissä, josta yo. lainaus on, niin koko suunnitelmallisuus nimenomaan kiistetään. Ei voi vain valita haluamiaan kohtia tekstistä ja sitten perustella niiden kautta. 

Miettikää hetki, miltä kuulostaa tämä yhtälö: kiinnittää huomiota pois natseista ja keskittyä positiiviseen = vasemmiston alpakkasalaliitto. Kyllä: juuri näin absurdista asiasta on kyse. Oikeasti huomion kiinnittäminen EI ole tapahtuman estämistä, ei millään tavalla, vaan pyrkimystä ja halua antaa ihmisille jotain positiivista ja iloista.

Mutta miettikää silti: jotkut haluavat pitää lastentapahtuman, jotta saataisiin huomiota positiiviseen, niin sekin on väärin. Minä päivänä töölöläisten lastentapahtuma sitten olisi pitänyt järjestää ja missä? 8.12.2017 ja Turussa? Ja ihan vain siksi, jotta natsit ja muut mölisevät persut eivät loukkaantuisi ja kokisi oloaan uhatuksi? Saako tässä ajassa enää edes ehdottaa joulujuhlien pitämistä jouluna? Sillä Joulupukki ja Jeesus ovat jo varanneet show'n, joten jos joku haluaa pitää juhlia 24.päivä, niin se lienee selvä provokaatio perinteitä kohtaan, joten silloin isänmaallisilla ja muilla persuilla on oikeus suuttua ja pöyristyä ja vaatia joulujuhlan suunnittelijaa hirteen? 

Tätä samaa tarinaa ja pahan Aleksi Pahkalan alpakkagatea toistaa jykevästi myös Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset:

Noiden tarinoiden kannalta on kurjaa sellainen inha totuus, että 'todisteena' käytetty kuva ei edes tue esitettyä väitettä, vaan päinvastoin todistaa asian olevan juurikin toisin. Aleksi 'Alpakka' Pahkalan sanoin:

  • "Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja "kohti vapautta" (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median ja muun jengin huomio ihan muuhun".
  • "Lapsille ei oikein ollut mitään kunnollista vielä tarjolla, siksi "huolestuneet töölöläiset" -ryhmä yrittää pikakaistalla varata Töölöntoria hyvän tuulen tapahtumaan klo 17-20, jonne tulee alpakoita halittavaksi ja kaikkea muuta söpöä. Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen".
  • "Alpakkakontaktit on jo kaiketi, mutta ehkä tarvitsisimme jos saadaan tori varattua lastentapahtumalle, niin hieman puuhakäsiä ideointiin. Vahingossa taitaa tosiaan olla samaan aikaan, kun 612-marssi olisi kokoontumassa, mutta mikään vastamielenosoitus tämä ei ole - haluamme Töölöön kivaa lapsille ja alpakoita halittavaksi jengille".

Väitteet Aleksi Pahkalan saati alpakkajuhlien suunnitelmallisesta 612- sabotaasista eivät siis saa mitään tukea tekstin alussa olevan kuvan tekstistä, eivät mitään. 

Jos viranomainen sekä tilan omistaja sanovat, että tori on vapaa, niin tori on vapaa. On tällöin täysi oikeus ajatella, että joko toista oletettavaa tapahtumaa ei joko ole tai se on muualla tai samassa paikassa. Eikä kenenkään tarvitse erikseen selvittää, onko tila jo varattu saati kunnioittaa sitä ja jättää siksi lupa anomatta. Viranomainen sen sitten ratkaisee, kuka pääsee ja milloin. Ei tämä ole kovinkaan ihmeellinen asia. Mutta silti tällaista palautetta saa ihminen, joka on mukana järjestämässä lastentapahtumaa vuonna 2017:

Melko sairasta, sanoisin.

Tässä kohtaa ei voi myöskään unohtaa sellaista asiaa, että 612- marssi ei ollut varannut mitään tilaa, vaan tehnyt ilmoituksen mielenilmauksesta, ei muuta. Tähän perustuu myös tästä tapauksesta Katju Aron tekemä selvityspyyntökin: kokoontumislain mukaisesti etusija olisi pitänyt olla maanomistajan kanssa sopimalla taholla ja tilat varanneella tapahtumalla, jolloin 612:n olisi yhä saanut järjestää, mutta sen lähtöpaikkaa olisi jouduttu mahdollisesti siirtämään. Muistakaa, että eräs pakolaisten mielenosoitus sai väistää myös festareita tässä taannoin, joten lain tulkinta todella on tuo mainitsemani. Ja tähän perustuu myös esimerkiksi herra Pahkalan spekulaatio liittyen mahdollisen mielenosoituksen siirtymisestä, josta ei kuitenkaan edes varmaa tietoa ollut, kun kaupunki luvan lastenjuhlalle oli antanut. Ei siis ihme, että Pahkala puhui muodossa 'taitaa olla', ei 'tiedän, että on' . Ja minusta on outoa, että minun pitää opettaa suomalaisia lukemaan näin yksinkertaista tekstiä, mutta minkäs teet, jonkun sekin on näemmä tehtävä.

Rautalankaa: Aleksi Pahkala sanoo tuossa alun kuvassa hyvin selvällä suomenkielellä, että hänestä 612-ignooraus sekä huomion siirtäminen itsenäisyyspäivänä positiiviseen negatiiviseen sijaan olisi parasta ja että lastentapahtuma, joka ei edes ollut hänen ideansa, ei ole 612- marssia varten, niin nyt havaitussa julkisen keskustelun narratiivissa Aleksi Pahkalan viesti muuttuu muotoon "Pahkala suunnitteli koko tapahtuman 612-marssia vastaan". Aikamoista. 

Aleksi Pahkala ei edes ollut tapahtuman keksijä, hän ei siis ollut edes vastuussa koko tapahtumasta, hän oli vain auttamassa lasten ikiomaa tapahtumaa suunnitelleita ihmisiä. Tämäkin olisi selvinnyt, jos olisi esimerkiksi vaivautunut käymään Aleksi Pahkalan FB- profiilissa stalkkaamassa, mitä hän on esimerkiksi 5.12.2017 sanonut:

-"Lastentapahtuma on ihan oikea lastentapahtuma, jota toteutettiin talkoohengessä. Muo pyydettiin mukaan töölöläisenä isänä ja kokeneena tapahtumajärkkärinä. Lähdin mukaan, koska tavoitteena oli keskittyä hyvään, tehdä yksinkertaisesti iloiset synttärit ja unohtaa kaikki viha Suomen 100-vee synttärinä.

Kaupunki myönsi meille erittäin hyvässä hengessä Töölöntorin ja me näin oletimme, ettei 612-kulkue ollut tehnyt varausta torista. Järkkäreinä mietittiin että saatais joku 150 ihmistä kun liimataan a4:sia ympäri Töölöä. Pidetään mukavat kaupunginosajuhlat.

Tori varattiin mun nimellä, koska mä sen kätevästi sain varattua. Kaupungin avoimen datan periaatteen tietäen, mun nimi jossain vaiheessa tulis tietoon, Jaakko Hilppö on se, jonka halloween-bileistä Taiviksen alueen vanhemmat saivat idean ja Jaakko vanhempana on tapahtuman henkilöitymä. Mun nimeä ei laitettu julkisuuteen, koska olen ollut mukana järkkäämässä mm. paria isoa ihmisoikeuksien puolesta huutavaa tapahtumaa, joista on paisunut 15-20 tuhannen tapahtumia. Ei myöskään haluttu politisoida tapahtumaa, vaikka en nyt poliittinen henkilö olekkaan. Haluttiin siis mukava, turvallinen ja pieni tapahtuma lapsille. Tapahtuma, joka olisi lasten etkot linnanjuhlille.

Kaupungin kanssa homma on sujunut hyvin, Tukkutori myönsi torin käyttöömme muistaakseni 14.11. Viime maanantaina soitin poliisille ja meille selvisi, että he taas ovat myöntäneet 612-mielenosoitukselle luvat. Alkoi ihmettely. Me julkaistiin fb-tapahtuma, koska viesti kaupungilta oli yksiselitteinen; maanomistajan on antanut luvan lastentapahtumalle. Poliisin ennaltaehkäisevän yksikön kanssa analysoimme tilannetta kaikilta kanteilta, samoin kaupungin eri ihmisten kanssa. Kuitenkin Helsingin poliisin viesti meillepäin oli välistä hassu, he tulkitsivat kokoontumislakia "perinteen" mukaan ja kaupunki taas toisin. Joku iso pamppu poliisista tuntui vetävän omaa linjaansa, laittoi kuumotuksen Tukkutoriin ja painosti heitä perumaan tapahtuman, toisaalla sain käsityksen että kaupungin johto yritti saada poliisia kiinni ja neuvotella asiasta, turhaan. Eilen Tukkutori peruutti lupamme, poliisi ei keskustellut meidän tai kaupungin kanssa.

Koko hommassa tuntui kiteytyvän kaupungin ja poliisin vanhat väännöt. Ironista tässä on myös se, että kaupunki ehdotti korvaavaksi paikaksi Narinkkatoria, jossa kokoontuu PVL. Siitä se soppa vasta olisi syntynyt, jos kiusallamme olisimme tuon tarjouksen ottanut vastaan. Töölöntori oli paikkana edullinen, torisähkö halpaa, eikä myyntipaikoista tartte maksaa, toisin kuin Narinkalla.

Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että lastentapahtumalla on puhtaat pussissa. Meillä talkoolaiset on hyytyneitä, alpakkatoimittaja sai äärioikeiston niskasnsa, salaliittoteoreetikot bensaa liekkeihinsä ja media teki "alpakat vs natsit" -vastakkainasettelun, joka on tuonut tunteet pintaan.

Me tapahtuman puuhatyypit pidimme eilen sipsien ja karkkien kanssa illalla palaverin, jossa pohdimme kaikilta kanteilta asiaa. Haluamme yhä lapsille kivat ja turvalliset Suomi 100 -synttärit. Töölöntorilla emme uskalla enää pitää, järjestyksestä vastaavamme ei suositellut edes tapahtuman aikaistamista. Tukkutorilta tuli illalla vähän paniikissa yhtäkkiä myös sellainen ehdotus, aikaisemmin ei tämä ollut poliisille mahdollisuus.

Nyt kaiken kiukun ja uuvutuksen haluamme varmasti kaikki purkaa hyvään, järjestää lapsillemme ihanat ja turvalliset Suomi 100 -synttärit. HJK on tarjonnut Telia 5G areenaa viime yönä käyttöön, jänö-kiska sähköjä jos löydämme sieltä paikan, Korjaamo aluettaan. Me mietimme aamun, lasten turvallisuus ekana.

Luulen että tarvitsemme vähän enemmän jengiä kuin sen 11 talkoolaista, jota toritapahtumassa oli. Resurssit aika minimissä. Huomenna pitäisi juhlia.

Rauhaa ja rakkautta,

P.s. tämän tarinan faktat tarkistettavissa kaupungin johdolta ja poliisin ennaltaehkäisevältä yksiköltä. Asianomaiset saavat itse kommentoida, jos parhaaksi näkevät. Minä lupasin, että emme tee tosta väännöstä julkista, nyt on jotenkin pakko. Rakastan Helsinkiä, se ei ole kaupunki, jossa lastenjuhlat joutuvat pelon tieltä pois."-

Jotenkin tulee väkisin mieleeni, että osalla ihmisistä denialismi ja halu uskoa lujasti salaliittoihin rapauttaa todellisuudentajun ja estää näkemästä asioita sellaisina kuin ne oikeasti ovat, vaan maailman tässä denialismissa tapahtumista muodostuu pelkojen ja salaliittojen outo kudelma, jossa asiat ovat sitä, mitä niiden oletetaan olevan.

Ikäväkseni on todettava, että tässä tolkun ääripääpakkomielteen ajassamme on jokseenkin oireellista, miten ilo ja pyyteettömyys halutaan nähdä heti kyynisesti vastaiskuna natseille ja muille persuille (sillä kaikki asiat heidän maailmassaan hahmottuvat heidän napansa ympärillä ja heidän napansa on nostettava keskiöön aina ja kaikkialla ja jos et sitä tee, sorrat heitä). Projektio omista mielenliikeistä elää vahvana tässä: kun itse ajattelee pahaa ja on ääliö, muidenkin on pakko ajatella pahaa ja olla ääliöitä. Mutta vaikka Sebastian Tynkkynen paskoo housuihinsa ja konttaa vaipoissa kirkon portailla, eivät kaikki niin tee, uskokaa tai älkää. Mutta tätä pelokasta ja vainoharhaista projektiota on perussuuomalainen tarina ollut aina ja yhä vahvemmin se on nyt sitä, kun oma kupla on hajoamassa ja ihmiset huomanneet, miten keisarilla ei ollutkaan vaatteita, vaan sillä oli Halla-ahon kroonistunut bluffi ja Teuvo Hakkaraisen humalaisen turpeat kasvot.

Mutta ei se, että haluaa hyvää, tarkoita muuta kuin sitä, että haluaa hyvää, vaikka se onkin täydellinen vastakohta sille, mitä persut ja muut natsit promoavat. Tämä ei silti tee hyvään pyrkimisestä salaliittoa persuja ja muita natseja vastaan, mutta salaliitosta puhuminen kuin totena kertoo kaiken oleellisen noiden riekkuvien ja murheellisten tolkun ihmisten kyvystä hahmottaa maailmaa ja tehdä siitä realistisia johtopäätöksiä. Pahaksi ovat itsensä päästäneet. Milloin tolkusta on tullut niin kyynistä, että hyvässä halutaan ensimmäisenä miettiä pahaa? Mihin teillä kyynisillä tolkun natsihyysäjiltä on kadonnut suhteellisuudentaju? Ei teidän jutuissanne ole mitään järkeä ja tämä saa minut hieman surulliseksi.

Miettikää sitäkin, että sain juuri bannit Facebookkiin, kun irvailin ihmisille, jotka ihan täysin vakavissaan spekuloivat, oliko itsenäisyyspäivän lastentapahtumassa yhteensä 5000 kävijää vai ei ja sitten kokevat tarpeelliseksi kirjoittaa minulle viestin, miten minäkin tiesin tuosta moraalittomasta alpakkasabotaasista etukäteen:

Miettikää: nämä ovat niitä samoja ihmisiä, jotka vaativat asiapitoista keskustelua - ja sitten tyytyvät yhtä jykevään asiapitoisuuteen kuin Mikko Kärnä normaalitasollaan pystyy (Huom! Mikko Kärnä ei sentään IKINÄ puhu 'paskaisista kommareista'). 

Miettikää: tuolla ulkona kulkee joukko ihmisiä, jotka pohtivat lastentapahtuman kävijämääriä ja täysin vakavissaan pitäen totena sitä, miten lastentapahtuma järjestettiin vain persuja ja muita natseja kiusatakseen (vaikka näin ei missään vaiheessa ollut tarkoitus). Kyllä tämä hulluus hiljaiseksi mielen vetää. Ämpärit ovat todellakin syvällä tolkun ihmisten päässä vuonna 2017, jolloin alpakat paljastivat ihmisten hulluuden.

Ja minä kiitän teitä tästä paljastuksesta, alpakat. Teitte hyvän työn.

Ja te, jotka sekositte ja uskoitte teille syötetyn tarinan 612- natsimarssin poliittisesta sitoutumattomuudesta ja uskoitte uskomattomat tarinat lastentapahtuman olemisesta läpeensä poliittisen tapahtuman ja nielitte mahtivalkoista bluffia tolkun natsien likasangosta mukisematta, voisitte pyytää tapahtuman järjestäjiltä anteeksi. Se olisi kunniakas teko.

Tai hiljentykää edes hetkeksi ja pohtikaa, minkä varassa oikein johtopäätöksiänne teette.


NOTE! Siistitty kieliasua ja lisätty linkkejä sekä loppu muutettu, jotta jokainen, joka rasistien ja muiden persujen linkoamaan bluffiin lankesi, ymmärtäisi edes hävetä.