Kempeleestä ja raiskauksista

24.01.2017

Mies raiskaa Tampereella 27 vanhusta. Suomalainen. Ei mitään ihmeellistä.

Miehet raiskaavat Oulussa nuoren tytön. Suomalaisia. Ei mitään ihmeellistä.

Polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, kivityksiä, puukotus, ilkivaltaa, rasismia. Suomalaisia. 'Pojat on poikia'. 'Pitää keskustella'. Ei siis mitään ihmeellistä.

Turvapaikanhakija raiskaa Kempeleessä. Afganistanilaisia. Kansallinen hätätila. Kriisiapua. Kulttuurin vika. Rajat kiinni. Kuohinta.

Huh, huh, hieman hengästyttää.

Ja sitten samaan aikaan muualla: 

Kempeleen raiskauksen varjoon näyttäisi nimittäin jäävän tuore hovioikeuden päätös, jonka mukaan raiskaus ei ole raiskaus, jos uhri ei raiskauksen aikana kiellä raiskaamista. Pitäisi siis itse teon aikana muistaa raiskaajaa muistuttaa, että 'hei, voisitko, please, lopettaa sen raiskaamiseni, olisitko niin ystävällinen?".

Se, että uhri oli ennen raiskausta sanonut, ettei halua seksiä, ei ollut riittävä viesti ja siksi siis "mies ei tullut tietoiseksi naisen suostumuksen puuttumisesta."

"Miehen teosta puuttui hovioikeuden mukaan näin ollen tahallisuus" - eli mies raiskasi naisen ikään kuin vahingossa. Yksinkertaistettuna viesti on: raiskaus oli naisen kommunikaation vajavaisuuden vika. Voisiko joku selittää minulle, onko tämä sitä 'raiskauskulttuuria'? Ja miksi tämä ilmiö ei ole kriisikokouksen paikka?

"Koska nainen teon jälkeen pystyi päihtymystilastaan huolimatta keskustelemaan poliisin kanssa, katsoi hovioikeus, että nainen olisi kyennyt ainakin suusanallisesti vastustamaan miestä teon aikana."

Eli raiskausta ei tapahtunut, kun nainen ei ollut tarpeeksi kännissä, eikä raiskauksen aikana muistuttanut miestä tarpeeksi selväsanaisesti, että:"Voisitko lopettaa raiskaamiseni, kiitos?". Tämä on melko erikoinen viesti suomalaiselta oikeuslaitokselta, sanoisin. Ei siis riitä etukäteen kieltäytyminen, vaan kielto pitää vahvistaa vielä silloin, kun mies on jo sisällä.

Eikä tässä ole luonnollisestikaan mitään järkeä.

Minä kerron nyt teille muutaman salaisuuden: sellaista merkittävää kulttuuria ei ole olemassakaan, jossa raiskaus on hyväksyttyä. Raiskaus on kiellettyä myös muslimeille. Raiskaus on kiellettyä myös kristinuskon mukaan. Raiskaus ei ole kulttuurin ominaisuus. Raiskaus ei ole etninen piirre. Raiskaus on yksilön typeryyttä ja yksilöä tulee rangaista yksilön teoista.

Emme me taida suomalaista raiskaajaakaan selittää suomalaisuuden kulttuurilla, emmehän?

Maailmassa raiskataan. Kaikkialla. TOP5- lista vuodelta 2014 näyttää seuraavalta:
• Intia.
• Espanja.
• Israel.
• USA.
• Ruotsi.

Eikä näillä mailla ole mitään yhteistä keskenään, jotenka mikään etnisyys saati valtakulttuuri saati uskonto ei selitä raiskauksia. Kyse on jostain muusta. Raiskaus on miehisen machokulttuurin jäänne. Miehinen, patriarkaalinen kulttuuri normalisoi raiskautta. Patrialkaalinen kulttuuri sanoo raiskatulle, että 'kommunikoisit selkeämmin, ei mies oikein ymmärrä yhdestä kiellosta'. Ja tämä on yhteistä kaikkialla maailmassa.

Raiskaajat ovat ihmisiä. Ja pääosin miehiä. Ja ihmiset nyt vaan tekevät saatanan tyhmiä juttuja. Myös turvapaikanhakijat. Sillä hekin ovat ihmisiä. Hekin ovat miehiä. Mutta oikeuksia saa ja pitää rajoittaa, ihan kuten rikollisille aina käykin. Vankilaan. Ja sitten oleskeluluvattomat takaisin kotimaahansa.

Ja tässä vielä muistutukseksi vanhempi kirjoitus raiskauksista ja tilastojen tulkinnasta sekä raiskauksista: 

-"Kun ihmisyys katoaa etnisen taustan tai sosiaalisen statuksen taakse, me emme enää näe ihmistä, vaan me näemme jonkin viiteryhmän edustajan. Kun ihmisyys katoaa tilastoihin ja niistä tehtäviin ylitulkintoihin, ihmistä ei enää nähdä miehenä, poikana, naisena, tyttönä, yksilönä, itse hengittävänä olentona, vaan jonain ihan muuna. Ihminen tekee ylimielisen ja omahyväisyyttä pursuavan virheen, kun hän kuvittelee voivansa määritellä toisen ihmisen tilastoista tulkitun, kaiken kattavan identiteetin kautta. Tämä on tapa, jolla mahdollistuu ainoastaan se, että ymmärtää väärin jokaista ihmistä.

Minusta raiskaus on hirvittävä rikos, eikä minulle tekisi mitään vaikeutta sallia ulkomaalaisen raiskaajan karkottamista Suomesta pois ilman lupaa tulla takaisin. Mutta kun rikollisuuden taustalta löytyvät samat tekijät kulttuurista, ihonväristä tai uskonnosta riippumatta, on vain uskomattoman röyhkeää leimata kokonaisia ihmisryhmiä muutamien edustajiensa tekojen vuoksi. Tämä rasistinen leimaaminen on myös omiaan varmistamaan ihmisten sopeutumisen vaikeutta ja myös omalta osaltaan leimaaminen varmistaa ihmisten eristymisen siitä yhteiskunnasta, jossa elävät.

Yksi asia näkyy myös koko maailman raiskaustilastoissa ja on olemassa vain yksi, selkeääkin selkeämpi, hirvittävän faktan yliedustus: nimittäin tutkit mitä tahansa populaatiota läpi koko uskonnollisen ja kulttuurisen kirjon, niin miehillä on selkeä yliedustus kaikkialla suhteutettuna toiseen valtasukupuoleen (eli naisiin). Riipivää totuus, mutta Asioista On Saatava Puhua.

Minä kerron teille yksinkertaisesti sen, mikä on todellinen fakta: ainoa yhteinen tekijä maailman ruumiskasojen ja raiskausten takana on ihminen itse. Kielletään, perkele, ihmiset."-

Muistakaa, että rikoksiin ja erityisesti raiskauksiin syyllistyy vain promilleissa laskettavissa oleva määrä ihmisiä eri populaatioista. Promilleissa.

Suhteellisuudentajua, hyvät ihmiset. Niin helppoa on hulluus, niin hankalaa on joskus ymmärrys. Pysytään ihmisinä, joohan?


............................................................................................................................

PS. Jos olet oikeasti huolissasi naisiin kohdistuvasta väkivallasta, osallistu. Se, että sinua kiinnostaa raiskaus vain ulkomaalaisen tekemänä, ei auta ketään. Ei uhria. Ei tulevia uhreja. Se auttaa vain sinua.