Jussi Halla-aho, tuo Hamelnin pillipiipari #monomania

14.03.2017

-"13.3.1940 Suomi sai hyviä uutisia, joita oli edeltänyt 105 raskasta päivää. Talvisota oli päättynyt. 

Nyt 77-vuotta myöhemmin me maahanmuuttokriitikot saamme jälleen hyviä uutisia pitkän uurtamisen jälkeen, Ronkainen kirjoittaa viitaten Halla-ahon ilmoitukseen ehdokkuudestaan."-

Näin kertoi meille PS:n kansanedustaja Jari Ronkainen saatuaan tietää, että Jussi Halla-aho ilmoittautui ehdokkaaksi PS:n puheenjohtajakisaan.

Jari Ronkaisen ajatuksissa tieto sodan häviämisestä, Karjalan menettämisestä ja avun saamisen myöhästymisestä oli siis hyvä uutinen ja se rinnastuu Jussi Halla-ahon puheenjohtajaehdokkuuteen. Ymmärrän tämän sikäli, että perussuomalaiset rasistisena kansanpuolueena tulee onnelliseksi vain silloin, jos Suomi saadaan poliittisesti ohjattua sellaiseen jamaan, jossa oma pahoinvointikin tuntuu ihanuudelta, kunhan muslimeilla ja kaiken maailman homoilla menee vielä huonommin. Kun niitä vetovoimatekijöitä sitten aletaan oikein tosissaan karsimaan vain siksi, että pakolainen ei vain tänne tulisi, niin alas pitää ajaa koulutus, päivähoito, sosiaaliturva, terveydenhuolto ja kaikki muu Jussi Halla-ahon 'luksukseksi' määrittelemä toiminta.

En minä silti menisi unohtamaan, että juuri nuo yhteiskuntamme luksuselementit ovat kuitenkin maamme kokonaisturvallisuuden ja rauhan peruskiviä. Se, että valtio tukee ihmisiä ja auttaa ihmisiä, jotta kenenkään ei tarvitsisi ryhtyä rikoksiin, on varmasti yksi suurimmista, ellei jopa suurin syy siihen, että täällä Suomessa on niin hyvä elää. Siinä tulevaisuuden luksuskriittisessä yövartijavaltiossa onkin sitten Jussi Halla-ahon ja Jari Ronkaisenkin kummankin mukavaa pohtia, miten ne ghetot sittenkin, vihdoin viimein, vuosien odotuksen jälkeen palavat roihuten ja onhan sitä luksuskriittisessä yhteiskunnassa sitten mukavaa pohdiskella, miten ihmisiä ryöstetään, jotta heillä ihmisillä olisi varaa ostaa ruokaa, eikä tuota luksuskriittisyyttä himmennä sekään tosiasia, että tämä kaikki tapahtuu siitä huolimatta, että kaikki 'luksuksen' perässä tulleet rumat, väärät ja inhan uskoiset 'iPhonemiehet' on jo ajettu Suomesta ulos. Mutta kunhan ei enää ole 'luksusta' kellään ja kunhan itsellä on varaa aidata kotinsa, niin eihän elämä ole sittenkään hassumpaa!

Luksusta ei tietenkään ole se, että rakentaa koko elämänsä yhteiskunnan rahoilla elämiseen, yliopistokoulutuksensa hassaamiseen ja Scripta- blogin satunnaisen päivittämisen varaan, mutta luksusta on tietenkin työttömänä saada reilu 500€ käteen kuukaudessa, vai mitä, Jussi Halla-aho?

Teuvo Hakkarainen oli myös aivan innoissaan Jussi Halla-ahon ehdokkuudesta. Teuvo oli suorastaan liekeissä:

-"Hakkarainen sanoo myös uskovansa, että jos Jussi Halla-aho lähtee ehdokkaaksi, sen myötä "politiikkamme lähtee uuteen roihuun"."-

Suloista kuin lapsen usko. Minä toki veikkaan, että Jussi Halla-ahon politiikan vuoksi korkeintaan vastaanottokeskukset ja suvakkien kodit lähtevät 'roihuun', ei mikään muu. Halla-aho lupaili jo vuosia sitten, että ne ghetot syttyvät myös roihuun, mutta eipä ole sitäkään näkynyt. Pelottelu on oikeassa olemista helpompaa.

Myös PS:n nuoret ovat olleet lumoutuneita Mestarin ilmoituksesta:

-"Puolue tulee palaamaan takaisin perusarvojen äärelle ja liitymme muiden eurooppalaisten aateveljiemme seuraan. Rintamakarkurit ja onnennokkijat ovat laivan hyljänneet, mutta olemme tiiviimpi ja yhtenäisempi kuin koskaan."-

Näitä perusarvoja meidän kannattaakin hieman muistella. Kas, tässä yksinkertainen, yhdistetty listaus PS:n kunnallisvaaliohjelmasta sekä Jussi Halla-ahon politiikasta (listasta kiitos Heikki Kerkkäselle, pl. kaksi viimeistä aihetta):

Terveydenhuolto:

  • Maahanmuuttajat pois.

Koulutus:

  • Maahanmuuttajat pois.

Varhaiskasvatus:

  • Maahanmuuttajat pois.

Liikenne:

  • Maahanmuuttajat pois kaduilta liikuskelemasta

Työllisyys:

  • Maahanmuuttajat pois.

SOTE-malli:

  • Maahanmuuttajilta oikeudet pois.

Rikollisuus:

  • Kuolemanrangaistus ja maahanmuuttajat pois.

Pakolaiskriisi:

  • Maahanmuuttajat hukkukoot Välimereen, poissa silmistä, poissa 'luksuksesta'.

Nämä ovat juuri niitä perussuomalaisia 'perusarvoja', joita Jussi Halla-aho on asemoinut itsensä ajamaan. Hän puhui pelkästään maahanmuutosta ilmoittauduttuaan videon välityksellä (kyllä: ei riittänyt pokka tiedotustilaisuuteen) PS:n puheenjohtajakisaan. Hän pyrki tuomaan esille omaa rasistista monomaniaansa sekä pönkittämään illuusiota mediasta jonain 'vihollisena':

-"Videoääni-Halla-aholta ei ole mahdollista kysyä, millä perusteilla hän pitää mediaa ja muita puolueita perussuomalaisten vihollisina.

- Jos vihollinen kehuu toimiasi, on syytä olla huolissaan. Media ja muut puolueet eivät halua perussuomalaisille hyvää. Ne haluavat, että perussuomalaiset kuihtuvat olemattomiin ja poistuvat sotkemasta vanhaa, hyväksi havaittua, poliittista tasapainoa. Sitten ei tarvitse enää puhua maahanmuuton tai EU:n kaltaisista ikävistä asioista, Halla-aho väittää.

Halla-aho noudattaa Donald Trumpin oppeja, jotka ovat samankaltaisia kuin monien 1930-luvun eurooppalaisten nationalistipoliitikkojen käyttämät keinot. Vertaus on raju, mutta samankaltaiset retoriset keinot olivat käytössä kansallissosialisteilla, kun he pyrkivät demokraattisissa vaaleissa valtaan 1920- ja 1930-luvun Saksassa.

Suomalainen media ei ole koskaan ollut perussuomalaisten vihollinen. Se on antanut aina perussuomalaisille tilaa ja ymmärtänyt puoluetta enemmän kuin ruotsalainen media sikäläisiä ruotsidemokraatteja.

Tähän asetelmaan liittyykin Halla-ahon strategian ydin: hän todennäköisesti yrittää luoda asetelman, jossa enemmistö perussuomalaisten jäsenistä alkaa uskoa Halla-ahon sepittämään viholliskuvaan ja äänestää sen voimalla hänet puolueen puheenjohtajaksi.

Vihollisista puhuminen on avoimessa demokratiassa pelkuruutta, koska se paljastaa, että puhuja ei luota asia-argumenttiensa voimaan."-

Ehkä Halla-aho on tosiaan oppinut, että hänellä ei ole asia-argumentteja, vaan hänen ainoa antinsa on identiteetin ylläpito ja rasismin oikeuttaminen maahanmuuttokriittisen identiteetin sekä tarkoituksellisen viholliskuvan luonnin olennaisena osana.

Pelko ja viha. Siitä nämä halla-ahot elävät ja sietääkseen itseään, he tarvitsevat kollektiivista eskapismin marinoimaa ryhmäytymistään, jotta oma typeryys ei tuntuisi niin mahdottomalta sietää. Murheellista, mutta silti niin tätä päivää. Halla-aho jatkaa:

-"Halla-ahon mielestä perussuomalaisia yhdistää näkemys siitä, että Suomi ei voi olla "globaali sosiaalitoimisto, johon kenellä tahansa on oikeus lampsia sisään elätettäväksi ja esittää röyhkeitä vaatimuksia".

Hän lisää, että perussuomalaisissa on myös toisenlaisia näkemyksiä.

- Kaikkia ei voi miellyttää, hän sanoo videolla.

Halla-ahon mielestä perussuomalaisten pitää määritellä itsensä nykyistä selkeämmin.

- Uskoakseni perussuomalaisia yhdistää väkevä oikeustaju, usko siihen, että lakien ja oikeuslaitoksen tulee suojella kansalaisia rikollisilta eikä rikollisia tekojensa seurauksilta, Halla-aho sanoo."-

Jotenkin tällaisen puheen edessä sitä hiljenee ja ymmärtää jotain oleellista. Jussi Halla-aho ei ole nimittäin keksinyt uutta sanottavaa noin kymmeneen vuoteen ja kaikki hänen keskeiset sanottavat on kumottu ja osoitettu bluffiksi. Ja silti hän jatkaa samaa, samaa, samaa ja samaa.

Ihan vaan vinkkinä sinulle, herra Halla-aho, että ei tänne Suomeen edelleenkään kuka tahansa voi lampsia sisään elätettäväksi, eikä tänne noin yleisesti ole yksikään ihminen siksi edes tullut. Ja röyhkeitä vaatimuksia saa vapaassa maassa esittää aivan kuka tahansa aivan samalla tavalla kuin sinä saat niin tehdä, hyvä Jussi.

Tämä Halla-ahon tuorein ulostulo alleviivaa vain yhtä asiaa: Halla-ahon politiikassa sekä koko maahanmuuttokriittisessä puheessa ei ole ikinä edes ollut tarkoitus puhua rationaalisesti kestävällä tavalla. Maahanmuuttokriittisyys sellaiseksi identifioituvien ihmisten puheissa on aina ollut jäykkää, dialogiin halutonta ja ilkeyteen ja kyyniseen mulkkuuteen ankkuroitunutta ihmisvihaa. Ja nyt tuo ihmisviha on ankkuroitu PS:n kunnallisvaalikampanjan osaksi, jonka ansiosta maahanmuuttokriittisyys ja selvä rasismi tullaan nostamaan koko puolueen ajattelun keskiöön.

Halla-ahon ulostulo liittyy myös PS:n puheenjohtajavaaliin kesällä 2017. Tuo valinta tapahtuu Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon välillä, joiden ainoat merkittävät erot löytyvät retoriikassa: Jussi Halla-aho sanoo suoraan, että pakolaiset saavat hukkua Välimereen, Sampo Terho puhuu kauniimmin ja hän haluaa vain estää rotujen sekoittumisen. Muuten he ajavat sitä Suomea, jonka ytimestä löytyvät vain armeija, poliisi ja hiljaa totteleva kansa, joka on onnellinen siitä, että musta mies saa sentään rajalla turpaan.

Jussi Halla-aho ei ole esittänyt käytännössä lainkaan kannanottoja taloudesta, SOTE- asioista, eläkeläisistä, palkkatasosta, työttömyydestä tai vaikka lapsiperheiden asioista. No, siihen on syynsä:

-"Halla-ahon mukaan maahanmuutto ei ole vain yksi politiikan sektori, vaan se on kaikki.Se on Halla-ahon poliittisen toiminnan ydin. Eikä hänen mielestään ole mitenkään "omituista ja monomaanista" puhua siitä niin paljon."

Tapansa mukaan suomalainen keskustelu tulee muutaman vuoden jäljessä eurooppalaista. Kaikissa Länsi-Euroopan maissa, samoin kuin Euroopan unionissa, se hallitsee julkista keskustelua ja on vaalien tärkein teema", Halla-aho sanoi.Halla-ahon mukaan perussuomalaisten nykyjohto onkin pettänyt äänestäjänsä. Se ei ole Halla-ahon mukaan pitänyt riittävästi esillä "niitä kysymyksiä, joiden vuoksi perussuomalaisia on äänestetty vaaleissa". Tällä hän tarkoittaa maahanmuuttoa.

"Kaikki ymmärtävät, että perussuomalaiset eivät pysty yksin pysty hallituksessa sanelemaan linjaa, mutta vaikeaa on ymmärtää ja hyväksyä esimerkiksi sellaisia kommentteja, että maahanmuutto ei olisi tärkeä kysymys", Halla-aho sanoi."-

Ei Halla-ahon mielestä edes ole muuta teemaa kuin maahanmuutto. Se kuva, joka median välittämänä meille tavallisille ihmisille on Jussi Halla-ahosta luotu, on siis hyvin tarkalleen totta. Hän on tosiaan vain monomaaninen rasisti, eikä hänen voida katsoa millään tavalla oikeasti edes pyrkineen tätä kuvaa muuksi muuttaa.

No, eipä tarvitse keksiä uusia vasta-argumentteja. On tulossa kierrätyksen kevät 2017. Medialta toivon vain yhtä asiaa: ignooratkaa herra Halla-aho. Älkää antako hänelle tilaa oman rasistisen agendansa julkituomiseen. Ja älkää antako Perussuomalaisille ilmaista mainosta tuputtamalla meille joka tuutista kuin olisitte muka kauhuissanne tai miten olisitte muka yllättyneinä, kun Jussi Halla-aho taas ehdottelee, miten olisi kustannustehokasta antaa pakolaisten hukkua Välimereen.

Jos media ei tunne vastuutaan, on lopputulos sama kuin oli brexitin jälkeen Iso-Britanniassa ja trumputtelun jälkeisessä Yhdysvalloissa:

-"Viharikokset lisääntyivät USA:ssa yli viidenneksellä viime vuonna - syynä vaalikampanjointi ja julkisuus.

Tutkijat tarkastelivat yhdeksän metropolialueen rikostilastoja viime vuodelta ja havaitsivat, että viharikokset olivat lisääntyneet 23,3 prosentilla. Asiasta kertoo Kalifornian yliopiston viharikollisuutta ja ääriajattelua tutkivan keskuksen johtaja Brian Levin.

Eniten poliisin tietoon tulleita viharikoksia tapahtui tarkastelluilla alueilla New Yorkin kaupungissa, yhteensä 380. Kasvua on 24 prosenttia. Pääkaupungissa Washingtonissa taas määrä oli jokseenkin pieni, 107 tapausta, mutta kasvua oli peräti 62 prosenttia."-

Tämä on oleellista ja tämä sama ilmiö on nähty myös Suomessa viimeisimpänä esimerkkinään hirttäytyvälle pakolaiselle ilkkuvat ihmiset Helsingin Rautatieasemalla. Meillä Suomessa on jo vuosia median toimesta tehty rasistisista poliitikoista 'salonkikelpoisia' ja mielipiteiltään valideja keskustelukumppaneita. Heidät on jostain syystä otettu julkiseen keskusteluun edustamaan 'vastapuolta', kun on haluttu keskustella maahanmuutosta, kotoutumisesta tai maahanmuuttopolitiikasta. Eikä tässä asetelmassa ole luonnollisesti mitään järkeä.

Minä en nimittäin edelleenkään ymmärrä, miksei tämän medialogiikan mukaan lastenkasvatuksesta ole mukana aina keskustelemassa vapaata lapsiseksiä kannattava henkilö 'toisena ääripäänä'. No, ei tietenkään ole, sillä ei tuossa lapsiseksin promoamisessakaan olisi mitään järkeä. Analogisesti brutaalin esimerkkini kanssa Jussi Halla-ahokaan ei ole millään tavalla sellaisessa asemassa, jossa hänen mielipiteensä maahanmuutosta olisi millään tavalla merkittävä tai oleellinen. Asioista pitää puhua asiantuntijoiden, ei monomaanisten rasistien kanssa, joiden ainoa asiantuntijuus liittyy siihen, miten saadaan monipuolisella tavalla solvattua ihmisryhmiä ja erityisesti muslimeita.

Tämä medialogiikan vamma näkyy hyvin selkeänä myös juuri nyt Helsingissä käynnissä olevan turvapaikanhakijoiden mielenilmauksen uutisoinnissa ja siinä raamituksessa, jona se halutaan nähdä. Uutisoinnissa toistuu tarina kahdesta ääripäästä, jossa turvapaikanhakijoiden 'vastapuoli' ovat ne rasistit, jotka osoittavat mieltään turvapaikanhakijoita vastaan. Tämä on siis se sama porukka, joka kävi nauramassa itseään hirttävälle turvapaikanhakijalle. Mutta eivät nämä mielenosoitukset ole toisilleen 'vastakkaisia' mielenosoituksia. Todellisuudessa on täysin oikeutettu turvapaikanhakijoiden mielenosoitus, joka pyrkii tuomaan näkyväksi suomalaisen maahanmuuttopolitiikan ongelmakohtia. Nyt tämän mielenosoituksen 'vastapuoli' ei osoita mieltään turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen teemaa vastaan, vaan se osoittaa mieltään suoraan turvapaikanhakijoita vastaan toivottaen heille esimerkiksi vahvempia hirttoköysiä ja siksi se pyrkii vain häiritsemään laillista ja täysin oikeutettua mielenosoitusta.

Rautalankaa: jotta nämä kaksi mielenosoitusta olisivat toisilleen vastakkaisia, pitäisi niiden kohdistua toisiinsa, mutta nyt ei näin ole, on vain yksi ääripää, joka haluaa viedä toiselta ihmisen oikeudet. Tästä huolimatta media tuo nämä kaksi mielenosoitusta jatkuvasti esille toistensa 'vastapuolina' ja liittämällä avoimen vihamielinen toiminta rauhalliseen mielenosoitukseen, luodaan vain negatiivinen leima kumpaankin mielenosoitukseen ja siten saadaan keskustelu väännettyä ääripään haluamaan narratiiviin.

Miettikää, jos minä menisin Perussuomalaisten puoluekokouksen ulkopuolelle tarjoamaan Jussi Halla-aholle hirttosilmukkaa, määrittelisikö julkinen keskustelu ja perussuomalaiset meidät kummatkin 'ääripäiksi'? Tuskinpa vain, eikä niiden kummankaan niin pitäisikään tehdä. Muuten minä olisin määritellyt keskustelun raamituksen ja agendan. Juuri, kuten nyt media on tehnyt turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen suhteen.

Ja tähän lopuksi minä sanon nyt jotain sellaista, mitä ette olisi uskoneet kuulevanne. Minä nimittäin kannatan Sampo Terhoa Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Jussi Halla-ahon valinta aiheuttaisi vain uudet vaalit sekä sen, että rasistinen agitaation määrä nousisi kuvottaviin mittasuhteisiin.

Enkä minä haluaisi nähdä näistä kumpaakaan.

Jussi Halla-ahosta tulee väkisinkin mieleeni vanha satu Hamelnin pillipiiparista, joka on saksalainen kansansatu salaperäisestä miehestä, joka karkotti rotat Hamelnin kaupungista vuonna 1284. Hän lumosi rotat soittamalla pilliä tai huilua ja johdatti ne ulos kaupungista lopulta hukkumaan läheiseen Weserjokeen. Kun kaupungin asukkaat eivät olleet halukkaita maksamaan sovittua summaa pillipiiparille, hän kosti lumoamalla huilullaan kaupungin lapset ja houkutteli heidät läheiseen vuoreen, jonka sisään he katosivat.

Minä pyydän, perussuomalaiset. Älkää kadotko vuoren sisään. Älkää antako pillipiiparin huijata teitä. Ja media: älkää kulkeko Halla-ahon pillin mukaan. Minä kiitän teitä kumpaakin jo etukäteen.

                                                Hamelnin pillipiipari.