Jussi Halla-aho ja lyhyt tarina kyynisestä mulkkuudesta #Turku

21.08.2017

Jussi Halla-aho on ottanut kantaa.

Turussa kuoli kaksi ihmistä ja vielä useampi haavoittui. Jussi Halla-aho ajatteli, että on ihan soveliasta jakaa MV:n uutinen siitä, että Turun Sanomat olisi tehnyt 'valheuutisen' uhreja auttamaan tulleesta pakolaisesta:

Koko jutun oleellinen osio näkyy tässä (en linkkaa MV:n sivuille, sori siitä):

Tämän 'uutisen' tarkoitus on yksinkertainen: Jussi Halla-ahon mielestä pakolaisesta tehdään nyt turhaan sankaria ja siksi hänen tekonsa tulee vähätellä, valehdella ja neutraloida olemattomiin puhumalla 'oikeistolaisesta' auttajasta. 

 Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, että juttuun otettu kuva ei ole siitä tilanteesta, jossa herra Hosseini auttoi haavoittunutta naista. Mitään ristiriitaa ei tietenkään haluta nähdä myöskään siinä, että normaalisti Halla-aho lahkolaisineen kiroilee sitä, jos uutisoinnin kohteen etnistä - saati turvapaikkastatusta ei mainita. Toki kyse on tässä kohtaa yksinkertaisesta asiasta: oikeasti Halla-aho lahkolaisineen on em. seikan kohdalla tarkoittanut, että vain negatiivisissa asioissa nuo statukset on mainittava (jotta oma kupla turvapaikanhakijoiden pahuudesta ei säröytyisi). 

Ja kun TS:n jutun tehnyt toimittaja kertoo MV:n jutun olevan hölynpölyä, ei se herra Halla-ahon fanittajille kelpaa:

Ei kelpaa selitys myöskään herra Terävälle Älylle, sillä #FakeNews:

Olemme todistamassa kyynisen mulkkuuden marinoimaa kognitiivista dissonanssia: kun todellisuus ei nyt vaan jumalauta kelpaa!

Tässä Halla-ahon tarjoamassa tarinassa väärin on jopa se, että kantaväestöön kuuluvasta auttajasta ei kirjoiteta erikseen. Suurta harmistusta mahtivalkoisten mielissä aiheuttaa siis niiden 'ulkomaalaisten näköisten' saama liika huomio. Onhan se kurjaa, että parjatut vihan kohteet tekivät oikein ja rikkoivat narratiivin. Ei sekään mitään taida tässä tarinassa merkitä, että esimerkiksi MTV3 teki jutun, jossa ihan ehta turkulainen Jani yritti muiden mukana estää tappajaa etenemästä. No, totuus kuolee aina ensimmäisenä, kun kyse on Jussi Halla-ahosta.

Ai niin, mitäs veikkaatte toimittaja Rebekka Härköselle käyneen, kun hän kehtasi ojentaa itse Mestaria? No, tapahtui se perinteinen hyökkäys:

Näin käy, kun kerrot Jussi Halla-aholle hänen valehtelevan ja levittävän sitä kuuluisaa vaihtoehtoista totuutta. Tällainen on perussuomi vuonna 2017.

Ja minä sanoisin, että meidän on syytä pohtia vakavasti sitä, mitä se tarkoittaa, kun poliitikko hyökkää tällä tavalla toimittajan ja siten vapaan ja riippumattoman journalismin kimppuun ja vain siksi, että toimittaja kirjoitti jutun uhreja auttamaan tulleesta pakolaisesta.

Pidetään huoli meidän riippumattomasta mediastamme. Puolustakaa sitä. Nyt.