Donald Trump, mies terroristien makuun

30.01.2017

Donald Trump on kieltänyt tiettyjen maiden asukkaista saapumasta maahan, jonka presidentiksi hänet juuri valittiin.

Eikä tuo päätös ole yllätys. Se ei ole yllätys siksi, että juuri tuota Donald Trump lupaili vaalikampanjansa aikana. Että muslimit eivät pääse enää maahan ja rajat rajat laitetaan kiinni ja ehdottipa herra Trump jopa muslimeista ihan omaa rekisteriä.

Donald Trump ei kuitenkaan ole mikään yksittäinen tapaus. Donald Trumpissa ei oikeasti ole mitään uutta saati yllättävää. Donald Trump ei nimittäin ole aloittanut tuota muslimien vastaista politiikkaa, vaan hän on valjastanut sen osaksi omaa poliittista agendaansa. Donald Trumpin politiikka on vain islaminhon looginen kehitysvaihe ja se islaminho on vasta saavuttamassa tämän vaiheen kliimaksiaan niin Euroopassa kuin nyt USA:ssakin.

Minun ei tarvinne kertoa, että vastaava kliimaksi johti muinoin melko rumiin tapahtumiin Euroopassa? Vaihtakaa sanan 'muslimi' tilalle sana 'juutalainen', niin tiedätte, mistä on kyse.

Tuohon kliimaksiin johtanutta tapahtumien kulkua ei ole aloittanut Donald Trump. Vuosien ajan on varoitettu siitä, mihin islaminhon valtavirtaistaminen ja muslimeihin kohdistuva vihapuhe johtaa. Olemme kuulleet vuosikausia latteuksia siitä, miten 'islam ei ole rotu' ja miten 'uskontoa tässä vain kritisoidaan'. Mutta se kritiikki osuu kuitenkin muslimeihin sylkenä kasvoille, puheina loisimisesta, väkivaltana heitä kohtaan, huonona kohteluna, eriarvoistamisena, muslimien pukeutumisen määrittelynä, vaateina muslimien uskonnonvapauden rajoittamisesta, hyökkäyksinä moskeijoihin ja normalisoituneena vihapuheena. Miettikää hetki sitä, miten ainoastaan muslimia saa kutsua 'loiseksi', 'raiskaajaksi' ja 'pedofiiliksi' ilman, että yhteiskunta juurikaan reagoi. Muslimien solvaaminen on niin arkipäiväistä 'maahanmuuttokritiikkiä', että me emme enää edes huomaa sitä. Mutta sanopa samat asiat perussuomalaisista tai vaikka Teemu Selänteestä tai normaalista Pekka Perusmiehestä, niin jokainen tajuaa heti, miten kyse on vihapuheesta, jolle ei yhteiskunnassa pitäisi olla tilaa saati tilausta lainkaan.

Mutta me olemme turtuneet, sillä meidät on turrutettu. Ja kyllä: tuo turtumus on ollut yksi islaminhoisen liikehdinnän tavoitteistakin. Kyse on aivan samasta metodista, jota on käytetty lähtien juutalaisten demonisoinnista ja josta Ruanda ja Jugoslavian hajoamissota ovat tuoreemmat brutaalit esimerkit. Tuon turruttamisen tavan tavoite on tehdä inhon kohteesta 'loinen', 'epäinhimillinen', 'likainen', 'moraaliton', 'perverssi' ja vain siksi, että onhan 'loinen' helpompi poistaa kulkemasta maan päältä kuin olisi poistaa 'ihminen'. Puheella on merkitystä ja sanakin on teko.

Ja kun muslimit reagoivat vihapuheeseen ja pyytävät sen lopettamista, heille kerrotaan, miten heidän täytyy vain sietää ja ymmärtää, miten kyse on vain 'kritiikistä' ja että näin täällä länsimaissa toimitaan ja miten tuo kritiikkiin reagoiminenkin vain kertoo siitä, miten 'islam ei sopeudu meidän arvoihimme'. Tämä on kehä, jota islaminhoiset ruokkivat luodakseen oikeutuksensa laittaa rajat kiinni ja heittää muslimit ulos.

Tässä kaikessa islaminhossa me olemme unohtamassa yhden hyvin oleellisen asian. Nimittäin sen, että itse jihadistien terrorismia enemmän meitä eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia uhkaa kollektiivinen reagointi islamistiseen ekstremismiin. Terrori on jo itsessään tarpeeksi julma asia, mutta trumputteleva reagointi siihen on koko terrorin ytimessä: sen tarkoitus onkin luoda pelkoa ja kauhua ja pyrkiä hajottamaan meitä sisältä päin. Ja kyllä: Donald Trump tekee juuri sitä työtä, jota terroristit häneltä pyysivät tekemäänkin.

Miettikää hetki tätä:

-"Todellisuudessa lähes jokainen terrori-iskun tekijä viimeisen 17 vuoden aikana on ollut maassa syntynyt Yhdysvaltain kansalainen. Vuoden 2001 terrori-iskun tekijät olivat maista, jotka eivät ole Trumpin listalla.

Kyseessä ei ole järkevä varotoimenpide, eikä varotoimenpide muutenkaan, vaan pelkkä ihmisten nöyryyttämistoimenpide.

Oikeusvaltiossa yksi ruskeatukkainen ei ole minkäänlaisessa vastuussa toisen ruskeatukkaisen tekemisistä. Oikeusvaltiossa ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan. Oikeusvaltiossa ei tehdä blankettikieltoja kansalaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella, vaan ihminen tuomitaan todellisten tekojensa mukaan."- (Heikki Kerkkänen)

Trumpin päätös asettuu oikeaan kontekstiin, kun katsoo listaa maista, jotka ovat nyt 'bannatut' sisäisen turvallisuuden nimissä:

NOTE! Kyseinen listaus perustuu tähän artikkeliin ja kyse on USA:n maaperällä tapahtuneista kuolemaan johtaneista iskuista, ei esimerkiksi kyseisissä maissa tapahtuneista kuolemantapauksista, joita luonnollisesti löytyy esimerkiksi Irakista.

Tuossa listauksessa ei ole kyse maista, jotka aiheuttavat mitään riskiä USA:lle terrorismin suhteen. Näiden listattujen maiden kansalaiset eivät nimittäin ole surmanneet poliittisena eleenä yhtäkään ihmistä USA:n maaperällä vuosien 1975-2015 välisenä aikana.

Yksi yhteinen piirre näitä 'bannattuja' maita yhdistää: nämä ovat nimittäin maita, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa ja käytännössä lähestymässä 'failed state'- asemaa. Nämä ovat maita, joiden ihmiset kärsivät sodista ja huonosta valtion hallinnosta.

Nämä ovat myös maita, joita USA on pommittanut siten osaltaan ollut aiheuttamassa pakolaisten valtaisaa määrää, mutta ennen kaikkea nämä ovat maita, joiden kanssa USA:lla ei ole mitään sellaista kaupankäyntiä kuin on listan ei-bannatuilla mailla. Donald Trump siis käytännössä käänsi selkänsä kaikkein heikoimmille ihmisille, jotka ovat ovat jo kaikkein huonoimmassa tilanteessa pitkään jatkuneiden sotien vuoksi ja joita on jo miljoonia lähtenyt liikkeelle hakemaan turvaa sekä vakaampaa elämää. Donald Trump näyttää keskisormea näille ihmisille ja sanoo: "En pidä teistä, minä lupasin kiusata muslimeita ja uskallan kiusata teistäkin vain heikoimpia (sillä muiden kanssa mulla on bisneksiä)".

Siihen on syynsä, että on oikeutettua sanoa näin:

-"This executive order sends a signal, intended or not, that America does not want Muslims coming into our country. That is why we fear this executive order may do more to help terrorist recruitment than improve our security."- U.S. Senators John McCain (R-AZ) and Lindsey Graham (R-SC)

Donald Trump perustelee päätöksiään näinkin raikkaasti:

Ei hänen päätöksessään ole kyse sisäisestä turvallisuudesta, vaan kostamisesta osana islaminhon projektia. Donald Trump haluaa nähdä maailman kahden uskonnon - islam ja kristinusko - sotana ja siihen kontekstiin tämä trumputtelu osuu kuin nyrkki nenänvarteen. Trumpin mukaan turvapaikkojen myöntämisessä myös kristinuskon tulisi olla hakijan turvapaikkaa puoltava tekijä (ja islam turvapaikan saamisen este).Tämä on se syy, miksi eurooppalainen oikeisto riemuitsee Trumpin teosta, sillä Donald Trump vahvistaa rasistista ihmisten erottelua heidän uskontonsa perusteella.

Hieman rautalankaa:

-"Hallitus ei voi yksinkertaisesti menetellä siten, että jos on juutalainen, mustaihoinen tai tietyn valtion kansalainen, on ilman muuta uhka.

Kansainvälinen oikeus edellyttää, että päätökset tehdään yksilökohtaisten tosiseikkojen perusteella sen sijaan, että stereotyyppisesti oletetaan kaikkien samasta yhteiskuntaryhmästä olevien aiheuttavan saman huolenaiheen."-

Perinteisen ja hyväksi havaitun demokratian kulmakivi on kolmijako lainsäädäntövallan, toimeenpanovallan ja tuomiovallan välillä. Donald Trump on jo osoittanut, että hänelle perustuslaki saati kansainväliset lait eivät ole mikään este saati hidaste, vaan ihmisten erottelu heidän uskonsa perusteella on trumputtelun ytimessä, viis seurauksista. Lisäksi täällä meillä, ihan oikeassa demokratiassa lehdistö on aidosti vapaata vahtimaan noita vallan kolmea tahoa, niin siinä kontekstissa ovat Trumpin puheet lehdistöstä 'vihollisena' omiaan alleviivaamaan hänen pyrkimyksiään unohtaa perustuslaki sekä kansainväliset lait & - sopimukset, kieltää kritiikki ja sortaa kaikkia mahdollisia vähemmistöjä.

Alkaa vaikuttaa hyvin vahvasti siltä, että Donald Trump pyrkii tekemään lopullisen vallankumouksen voidakseen tehdä juuri sitä, mitä sattuu huvittamaan ehdan ääriajattelija Steve Bannonin kuiskiessa korvaan oikeaoppisia 'vaihtoehtoisia faktoja' valtansa legitimoivana bluffina ja näin Trump pyrkii synnyttämään tilan, jossa laittomin teoin ohitetaan perustuslaki sekä pyritään sammuttamaan vapaa media. Se myös kertoo siitä, että Trump pyrkii keskittämään valtaa vain omilleen, ei politiikoille tai viranhaltijoille, vaan omalle agendalleen suosiollisille ihmisille, joita ajaa sama ahneus, sama mahtivalkoinen ajatusmaailma. Voisi ehkä sanoa, että alkaa kuulostaa melko itäblokin meiningiltä.

Meidän suomalaisten kannalta kiintoisaa on myös se, että nyt nähdyille Donald Trumpin oikeusvaltion perusperiaatteiden vastaisillekin aloitteille löytyy Suomestakin myötäilijöitä ja tukijoita. "Tekee, mitä lupasi". "Pulinat pois, kansa on puhunut". "Järkevä varotoimi".

Oikeasti Donald Trumpin tekemä rajojen sulkeminen on silkkaa ilkeyttä. Siinä ei ole mitään järkeä. Ja meidän roolimme täällä Suomessa on kauhistellen seurata, mitä seurauksia tästä islaminhon amerikkalaisesta jatkumosta on täällä Euroopassa ja miten populistit täällä Suomessakin taputtavat käsiään, kun maailman mahtavimman valtion päämies tekee juuri terroristien haluamalla tavalla:

-"...terroristijohtaja Abu Bakr al-Baghdad pitäisi Trumpin maahantulokieltoa "suurena siunauksena" samalla tavoin kuin hyökkäys Irakiin vuonna 2003, koska se laukaisi suuren länsivastaisen aallon islamilaisessa maailmassa.

Useiden kirjoittajien mukaan edesmenneen al-Qaida johtajan Anwar al-Awlakin ennustukset amerikkalaisten kääntymisestä muslimiväestöään vastaan ovat nyt käyneet toteen.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan reaktiot ovat jossain määrin odotettuja. Esimerkiksi senaattori John McCain on Washington Postin mukaan sanonut CBS:llä, että päätös antaa Isisille tilaisuuden lisätä propagandaansa.

Samaan aikaan on kasvanut huoli siitä, miten esimerkiksi Yhdysvaltain asevoimissa palvelevat muslimit suhtautuvat kieltoon.

Bushin hallinnon alaisena työskennellyt CIA-veteraani, Robert Richer pitää maahantulokieltoa "strategisena virheenä", jonka voittajia ovat jihadistit ja muut Yhdysvaltoja "vastustavat voimat", kertoo Washington Post."-

Näin hullua on arkipäiväistynyt islaminho. Donald Trumpin päätös on kylmän harkittua ja hän toimii täysin järkevästi, sillä hänelle islaminho on rationaalinen johtopäätös, ei sitä, mitä se oikeasti on: valtavirtaistettua, normalisoitua vihaa.

Jihadistien ja erityisesti ISIS:in propagandan ytimessä ovat väitteet siitä, miten 'länsi halveksuu heitä' ja että todellisuudessa muslimit ja koko islam ovat jatkuvan hyökkäyksen kohteena ja miten puolustautuminen tätä vastaan on jokaisen 'oikean' muslimin velvollisuus. Tätä viestiä jihadistirekrytoijat toistavat ja toistavat ja toistavat - ja islaminhoinen valtavirtapuhe vain tukee tätä ääripäätarinaa. Että kiitoksia vaan, herra Trump ja oikeistopopulistinen mölymystö: te tosiaan olette arkipäiväistäneet vihanne ihan valtavirraksi ja olette siten osa ongelmaa, ette osa ratkaisua. 

Onneksi me pystymme edes hieman vaikuttamaan siihen, miten meillä Suomessa asioihin reagoidaan ja miten Suomessa kohdellaan vähemmistöjä. Pidetään kiinni arvoistamme, pidetään huolta toisistamme, pyritään ennaltaehkäisemään eriarvoisuutta ja eristymistä, puhutaan edelleen avoimesti myös maahanmuuton haasteista ja korjataan niitä, autetaan vieraita tuntemaan Suomi kodikseen ja puhalletaan edelleen peli poikki, kun viha pulppuaa.

Tämä on ihmisten Suomi. Pidetään siitä kiinni.


PS. Ihan vaan perspektiivin vuoksi lisäys: