top of page

MINUN CV.

oma joulukuu 2020.jpg

-"Working with Jori was a great experience, he loves what he does and you can see it, not only on the quality of the outcome but also on the passion he puts on getting it.

Very deep understanding of LEAN and how to translate it into “day to day” solutions. While working with him he was driving a major LEAN transformation on a production unit. It was a very rewarding process and the results are remarkable."-

Tämä lainaus on erään esimieheni kirjoittama julkinen palaute minulle. Ja parasta mainosta on aina muiden antama positiivinen palaute, siksi saatteen itsestäni aloitan muiden sanoilla.
Ja tuota teorian, mallien, arvojen, ihmisten, konkretian ja kontekstin yhdistämistä pyrin ylläpitämään omassa toiminnassani edelleen ohjenuorana , jotta voisin mahdollisesti auttaa yrityksiä löytämään oman suorituskykynsä jatkuvasti uusiutuen, jatkuvasti kehittyen, asiakkaat keskiössä ja hymyilevien ihmisten kanssa, yhdessä.

Uudistumisesta ja muutoksesta on mahdollista ja siitä kannattaa tehdä jatkuvasti rullaava toimintatapa, joka pitää organisaation ketteränä vastaamaan alati muuttuvista tarpeista kumpuaviin tulevaisuuden haasteisiin.

Kolme pääperiaatetta:
1. Asiakasarvo ohjaa uudistumista.
2. Työkalut eivät tee ketteräksi, ajattelu tekee.
3. Ihmisten jatkuva yhdessäoppiminen synnyttää jatkuvaa uudistumista.

Näiden periaatteiden varassa on mahdollista auttaa yritystäsi ja organisaatiotasi saavuttamaan koko potentiaalinsa. Ja minä luonnollisesti voin auttaa jatkuvan uudistumiskyvyn juurruttamisessa organisaatioosi.

             -“A bad system will beat a good person every time.”- W. Edwards Deming

CV JA POLKUNI.

2000

2010

2020

Töihin Aspocompin Salon Tehtaalle marraskuussa 1999.

Aluksi kolmeen vuoroon, puhdastilaan. Tuote: piirilevyt, lähinnä Nokialle.

Työni laadun ja kehittämisen parissa alkoi täällä vuonna 2001, kun pääsin alkuvuodesta laatuorganisaatioon töihin.

Useita tehtäviä: laadunvalvoja, Six Sigma Black Belt, Asiantuntija ja loppujen lopuksi Laatupäällikkö ja tehtaan johtoryhmän jäsen.

Täällä meni miltei seitsemän vuotta ja opin paljon ja elimme jänniä aikoja Nokian noususta sen laskukauteen. 

Vuoden 2010 kummallakin puolella olin töissä Wärtsilässä.

Työni keskittyi koko neljän vuoden ajan alihankkijoiden kehittämiseen ympäri maailmaa sekä Wärtsilän uuden tuotteen sisäänajon prosessin kehittämiseen. Paljon matkustamista ja erityisen paljon oppia, sillä sain kohdata paljon ihmisiä, monia organisaatioita, kymmenissä maissa. Näin loistavia yrityksiä ja näin hämmentävän pelottavassa jamassa olevia organisaatioita.

Wärtsilässä aloin yhä enemmän tutustumaan leanin filosofiaan ja aloin ymmärtämään, miten oleellisia ovatkaan arvot ja periaatteet työkalujen taustalla.

Wärtsilästä lähdin Enstolle Laatupäälliköksi ja sieltä matka jatkui ensimmäisen lapsen syntymän vuonna 2013 jälkeen Vaisalan kautta lentokentälle Finnairille ja Swissportille. 

Vuonna 2012 menin myös naimisiin ja muutin Vantaalle. Ja kumpaakaan näistä päätöksistä en ole katunut. 

Aika Enstolta aina Swissportille vuodesta 2011 vuoteen 2019 asti olivat elämäni suurimman ammatillisen oppimisen ja jopa ammatillisen identiteetin löytämisen aikaa. Opin, että lean, agile, muutoksen johtaminen ja organisaatioiden kehittäminen mahdollisimman asiakaskeskeiseksi ihmisten hymyä ja hyvinvointia unohtamatta, ovat minun tarinaani ja minun tapaani olla ja auttaa muita. Titteleitäni olivat mm. Lean Manager, Operational Excellence Manager ja Senior Lead ja tiimeissäni oli esim. Lean Leadereita ja Lean Expertejä.

Vuonna 2016 syntyi myös toinen poikani, joka tuli maailmaan yli kolme viikkoa etuajassa, sillä onhan hän jääräpää, joka itse päättää aikataulunsa. Aikamoinen poika hänestä onkin tullut!

Vuonna 2019 päätin alkaa yrittäjäksi. Yritykseni nimiksi tulivat Sujuva.Dsgn ja sitten myöhemmin Sujuva Oy.

Ja korona alkoi vuoden 2020 maaliskuussa ja onkin ollut koko lyhyen yrittämisen urani suurin haaste: kun työni konsulttina ja lean-agile coachina on vahvasti läsnäoloduunia, niin haasteita on ollut. Kun ei kasvoja näe, kun ei voi olla läsnä, on isojen asioiden yhdessäprosessointi vaikeaa ja haasteellista. 

Mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Työ on ollut kivaa ja asiakkaat ovat olleet minulle hyviä. Olen oppinut, kasvanut ja saanut uutta näkökulmaa, uutta ideaa ja uutta motivaatiota.

Vuonna 2021 aloitin myös työt Laatujohtajana nanoteknologiayrityksessä nimeltä Canatu Oy, joka valmistaa läpinäkyviä ja hyvin muovattavia hiiinanokalvoja ja tuotteita autoteollisuuteen ja korkean teknologian yrityksille. Canatu Oy on kovassa kasvussa ja haaste on erinomaisen hieno ja oli mukava olla siinä haasteessa mukana.

 

Keväällä 2022 veri veti takaisin konsultin hommiin samanlaisen arvomaailman omaavan yrityksen kanssa, sillä asiakkaiden kanssa työskentely, yhteinen tiimi ja ihmiset ovat minulle sosiaalisena ihmisenä erittäin tärkeitä. Olen nykyään 'Business Agility Advisor' ja kotipaikkani on yritys nimeltä Rebase Consulting. Ja olen erittäin iloinen ja onnellinen ollessani osa tuota jengiä. 

Tarina jatkuu ja saas nährä, mitä tuokaan mukanaan tämä kuluva vuosikymmen.

AMMATILLISET HUONEENTAULUNI:

image.png

OTA YHTEYTTÄ.

045-1145 118

  • Houzz
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page