MINÄ JA POLITIIKKA
Kirjoita alaotsikko tähän

Yhteiskunta, ihminen, työ - tasapainossa luontoa ja ympäristöä kunnioittaen.

Olen ehdolla tulevissa kuntavaaleissa Vantaalla Vihreän puolueen listoilla

Muistakaa äänestää. Jos ette minua äänestä, niin toivottavasti Vihreistä löytyy ehdokas, jolle voit äänesi antaa. 

Ääni Vihreille on hyvin käytetty ääni.

Politiikasta

Tervehdys, ihmiset!

Olen kuluneen kahden vuoden aikana päättänyt, että ympäröivässä maailmassamme on asioita, joille pitäisi tehdä jotain. Joko konkreettisesti muuttaa tai sitten konkreettisesti suojella ja pyrkiä ylläpitämään hyviä asioita, joita tänään yritetään painaa alas ja unohtaa.

Jotta voisin tehdä jotakin konkreettista, olen onnekas, että Vihreät ottivat minut listoilleen ensi vuoden huhtikuun kunnallisvaaleissa täällä Vantaalla. Tämä oli pieni askel maailmalle, mutta suuri minulle!

Minä haluan kertoa aluksi jotain itsestäni.

Olen Perttelin metsistä kotoisin oleva kahden pienen pojan isä ja fantastisen vaimon omaava mies. Ammatiltani olen Lean Manager globaalisti toimivassa suuryrityksessä, jolla taitaa olla toimipistetitä jokaisessa maanosassa.

Minä haluan edes vähän yrittää tehdä maailmasta paremman paikan, jotta pojalleni jäisi hyvä perintö ympärilleen ja sydämeensä.

Olen kouluja loppuun asti käymätön mies ilman hyviä tutkintoja, mutta silti minulla on hyvä työ, josta voi olla ylpeä. Halu, tahto ja letkeä mieli estävät ajatuksen puutumisen, siksi sitä vanhanakin vielä oppii. Uskokaa tai älkää.

Jos minä Vihreänä pääsisin ihan oikeasti vaikuttamaan siihen politiikkaan, jota teemme, olisivat pääteemani suunnilleen tämän näköiset:

On olemassa asioita, joiden on oltava tasapainossa, tasapuolisesti. Jos me keskittyisimme vain yhteen osioon yo. kuvassa, emme me saavuittaisi parasta mahdollista ympäröivää maailmaa, jossa elämme.

Näitä asioita haluan vielä erikseen nostaa esille:

1. Terveet yritykset voivat maksaa tervettä palkkaa - ja yritysten on mahdollista olla terveitä. Yritykset ja koulutetut ihmiset ovat hyvinvointimme ydin, mutta ihmisten tulee elää palkallaan. Tämä on hyvin yksinkertaista ja hyvin haastava, mutta mahdollinen yhtälö.

2. Luonto ja maapallo. Olen metsästä kotoisin ja vain metsässä tunnen olevani todella kotona. Ja luonto on se, joka meille kaikille elämän antaa, jotenka ei unohdeta sitä.

3. Ihmisarvot ja niiden kunnioitus. Jos me alamme tinkimään ihmisarvoista ja rajaamaan ihmisiä eri kasteihin ja jos lopetamme heikoimmista huolehtimisen, olemme todella upottamassa länttä. Ja me tekisimme sen ihan itse.

4. Terveys on parasta terveydenhuoltoa. Minä olen leveyssuuntaan kasvavassa iässä oleva 104kg mies ja jos en ala elämään terveellisesti,tulen vielä kalliiksi ja mikä pahinta, en näkisi poikani menevän kouluun, valmistuvan yliopistosta ja siirtyvän Liverpooliin.

5. Suomi. Olen matkustanut miltei jokaisessa Euroopan maassa ja vieraillut sadoissa yrityksissä ympäri maailmaa - ja kyllä: Suomi on fantastinen, tasavertainen, tasa-arvoinen, rehellinen, vapaa, hyvin koulutettu, rehti ja yritteliäs maa. Ja minusta tästä maasta ja sen ihmisistä kannattaa edelleen pitää huolta!

Maailmamme on muuttunut pienemmäksi kuin ikinä aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Jo pelkästään oman elinaikanani tieto ja tietoisuus muusta maailmasta on tullut lähemmän ja siitä on tullut konkreettisempaa ja globaali ja lokaali sekoittuvat yhä enemmän epäselväksi informaatiomassan sumuksi. Tässä meidän ajassamme globaali on muuttunut lokaaliksi (esim. turvapaikanhakijat ja yritysten siirrot halvempiin maihin) ja lokaali on yhä globaalimpaa (päätöksillämme on vaikutusta esimerkiksi ympäristön kohteluun muualla maailmassa). Me elämme aikaa, jolloin nämä asiat nivoutuvat yhä enemmän ja enemmän yhteen ja niiden keskinäisiä suhteita on yhä vaikeampi hahmottaa.

Siksi meidän on yhä enenevissä määrin myös ymmärrettävä niitä tekijöitä, jotka maailmassa vaikuttavat ja miten ne näkyvä ja vaikuttavat meidän tavallisten ihmisten arkeen. Siksi meidän on myös vältettävä liian yksinkertaisia vastauksia ja kolmen sanan sutkautuksia ratkaisuina uskomattoman monimutkaisiin haasteisiin. Meidän on myös otettava tosissamme ihmisten muuttuvan maailman aiheuttama huoli. On se huoli sitten realistista tai ei, se huoli on totta. Ja huoli vaikuttaa aina ihmisen arkeen ja ihmisen valintoihin. Meidän on vastattava niihin huoliin, meidän on avattava ne, purettava ne palasiin, reagoitava niihin ja sitten meidän on mahdollisesti toimittava, yhdessä. Me emme me voi niitä vain unohtaa tai vain nauraa niille.

Minä haluan tehdä politiikasta jälleen suurta ja merkityksellistä ihmisten elämässä tai ainakin nykyistä suurempaa, jolloin politiikka on näivettynyt lähinnä yksittäisten eturyhmien lobbailuksi, ihmisten näkemiseksi vain resurssina, keinoksi saada haalittua itselleen ja omilleen yhteistä rahaa sekä tyhjäksi teatteriksi, jossa oleellisinta on äänenvoimakkuus.

Minä kaipaan politiikalta yhä enemmän tahtoa, vimmaa, seksikkyyttä ja mukavuustilamme haastamista. Yhteiskunta, joka uskottelee olevansa valmis, on ottanut ensi askeleen kohti tuhoansa. Ja minusta Suomi ei ole valmis.

Siksi. Olen valmis.

Ja lopuksi: minä en halua, että lahjoitat rahaa minulle. En halua keneltäkään euroakaan. Minä haluan, että asiani myy itse itsensä. Minua saa toki auttaa ideoimalla, sparraamalla, tukemalla henkisesti, haastamalla, tekemällä jotain konkreettista, mainostamalla, kertomalla minusta työkavereille, sukulaisille, naapureille, bussikuskille, ihan kaikille. Kaikki konkreettinen apu ja tuki on sallittua! Jos siis haluat auttaa, älä anna rahaa, vaan anna minulle aikaasi ja tarjoa osaamistasi, se on rahaa arvokkaampaa. Kiitän jo etukäteen!

Enkä voi painottaa yhtä asiaa liikaa: äänestä. Äänestä ketä tahansa, mitä puoluetta tahansa (mieluiten tietenkin Vihreitä), mutta äänestä. Demokratia tarvitsee toimiakseen mahdollisimman fiksusti meidän kaikkien puolesta jokaista ääntä.

Ja luonnollisesti, jos kuntavaaleissa äänestät Vantaalla, äänestä minua. Se on ääni tinkimättömyydelle, avoimuudelle ja ihmiselle.

Kiitos.

Rakkaudella,

-Jori Eskolin

PS. Minut löydät myös täältä:

                                                                     OTA YHTEYTTÄ: